TV der bevæger dig

Apoteker med en sort fremtid

Ændring af krav i apotekerloven redder syv apoteker i TV SYDs område. Seks andre står til at måtte lukke.

00:52

Vamdrup Apotek er reddet af en ny kilometergrænse. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

En ændring i lovforslaget om Apotekerloven betyder, at syv apoteker i TV SYDs område - der i blandt Vamdrup - nu overlever med det sædvanlige årlige statslige tilskud på 500.000 kr. Det drejer sig om Østbirk, Hovedgård, Nørre Snede, Ølgod, Løgumkloster, Christiansfeld og Padborg.

Men andre drejer formentlig nu nøglen om. Det drejer sig om Fanø, Brørup, Broager, Gram, Holsted og Egtved.

I første omgang indgik der en kilometergrænse på 15 i lovforslaget. Altså apoteker med mindre end 15 kilometer til nærmeste større by med et apotek, ville miste tilskuddet. Efter høringsfasen er der i lovforslaget kommet en ny kilometergrænse. Nu på 10.

Men lovforslaget er - ja indtil videre kun et forslag. Det betyder, at de seks truede apoteker efterlades i uvished i endnu to år. Det er nemlig først op mod den 1. januar 2017, at det administrativt vil blive endelig afgjort, hvilke apoteker der mister tilskuddet.

Mange steder har diskussionen om en ny apotekerlov sat sindene i kog. På Fanø har en gruppe igangsat en protest. Læs kommentarer ved at klikke på linket.

Bevar Fanø Apotek

01:17 Luk video

Danmarks Apotekerforening forsøgte i dag i folketingets sundhedsudvalg at få ændret på lovforslaget igen. Her formanden Anne Kahns. (Varighed: 1.17 min.)