Berømt kulturcenter på Fanø bliver til tv-serie

Realen hedder kulturcenteret i Nordby på Fanø. Lokalt kendt af alle. Nu bliver det også landskendt, da TV 2 Fri inviterer seerne indenfor i en ny tv-serie.

Realen er Fanøs kulturcenter i Nordby. Her optræder mange landskendte kunstnere, og Realen er kendt for at være et fantastisk sted at optræde.

Nu bliver det også landskendt. TV 2 Fri laver nemlig en ny tv-serie på i alt fem programmer om stedet.

quote

Bare vær dig selv, har de hele tiden sagt, men det er svært med tre mand fra filmholdet rendende i hælene hele tiden.

Jeanett Exner, kreativ direktør, Realen, Nordby

Bag Realen står 20 frivillige og den kvindelige ildsjæl Jeanett Exner.

TV SYD besøger Realen og holdet bag på den sidste optagedag for filmholdet, som har været i gang på øen med optagelser i de seneste fem måneder.  

- Bare vær dig selv, har de hele tiden sagt, griner Jeanett Exner, og fortsætter:

- Men det er svært med tre mand fra filmholdet rendende i hælene hele tiden.

Bag kulturhuset Realen står 20 frivillige og den kvindelige ildsjæl Jeanett Exner. Nu bliver det også landskendt. TV2 Fri laver en ny tv-serie på ialt fem programmer.
Bag kulturhuset Realen står 20 frivillige og den kvindelige ildsjæl Jeanett Exner. Nu bliver det også landskendt. TV2 Fri laver en ny tv-serie på ialt fem programmer.
Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Ryet om Realen har spredt sig til produktionsselskabet i København via de kunstnere, der har optrådt der: 

- Vi hørte om det helt tilfældigt, da vi i en anden sammenhæng talte med nogle af de kunstnere, der havde været på Fanø. De fortalte, at det var meget fantastisk at optræde der, fortæller Ole Rahbek, som er programchef hos Pineapple Entertainment i København, der laver tv-serien om Realen for TV 2 Fri.

quote

Vi hørte om det helt tilfældigt, da vi i en anden sammenhæng talte med nogen af de kunstnere, der havde været på Fanø. De fortalte, det var meget fantastisk at optræde der.

Ole Rahbek, programchef, Pineapple Entertainment, København

Der er plads til omkring 235 mennesker, når der er optræden på Realen. Det er ikke mange, men netop derfor har stedet  succes, mener Jeanett Exner: 

- Stedtes størrelse er rigtigt afgørende for, vi har den succes. I de store musikhuse kan der være 20 - 50 meter fra scenekanten til de første publikumsrækker. Og der går et eller andet tabt mellem afsender og modtager. Her på Realen er der en halv meter. 

Jeanett Exner er hovedpersonen i tv-seriens fem programmer "Ja for Fanø" sammen med Johnny Madsen - som hun er kreativ manager for, og hvis galleri ligger lige bag Realen, og som Jeanett Exner bestyrer.  

- Det er et portræt af et kulturelt hovedsæde midt her på Fanø, siger Ole Rahbek.

"Ja for Fanø" sendes første gang tirsdag den 24. oktober klokken 21.50 på TV 2 Fri.