Camping må betale gæsters færgebillet - regeringen vil ikke

En færgebillet til Fanø for en familie med bil og campingvogn koster også i fremtiden op til 795 kr. tur/retur. Campingejer på Fanø er skuffet.

Der er ikke afsat penge til lavere færgebilletter på det finanslovsforslag, regeringen fremlagde tirsdag.  Og det budskab modtages ikke ligefrem med kyshånd af turist-erhvervet på Fanø. Her oplever flere turistvirksomheder, at færgepriserne spænder ben, når folk planlægger deres ferie.

- Vi har den udfordring st mange weekend-turister tager til Blåvand, Henne eller Vejers i stedet for Fanø fordi de på den måde kan spare 7-800 kroner som færgebilletten koster for en familie med campingvogn, siger ejer af Feldberg Camping, Dennis Feldberg tirsdag til TV SYD.

Også på Kellers Badehotel og Spisehus oplever forpagter Lars Sejerup at de høje billetpriser påvirker forretningen.
- Jeg oplever at folk de aflyser arrangementer, når de lægger prisen på middagen sammen med prisen på færgebilletten. Så vil de hellere spare de penge, eller bruge dem på at få 5 retter i stedet for at få 3 retter hos os, sagde Lars Sejerup d. 7. september til TV SYD.

Ejeren af Feldberg Camping, Dennis Feldberg, har ikke meget til overs for regeringens grundstedte færgeløfter.

Det er meget skuffende. Under valgkampen nærmest overbød Venstre den daværende regering med hvor meget de ville støtte de små ø-samfund gennem lavere færgepriser. Det har Venstre åbenbart "glemt" nu, siger Dennis Feldberg tirsdag til TV SYD.

Feldberg Familie Camping forsøger at opveje de dyre færgebilletter, ved at tilbyde en gratis færgebillet til gæster, der bliver mere end 10 dage. Og med mindre regeringen igen skifter kurs, så er det en udgift campingpladsen  må finde sig i.  - Det havde jeg ellers håbet vi havde fået lidt hjælp til at gøre noget ved, siger Dennis Feldberg til TV SYD.