Færger er mere populære end nogensinde før

FanøFærgen og AlsFærgen slår flere rekorder i højsæsonen i år. Rederiet Færgen mener, at væksten blandt andet skyldes de lavere billetpriser.

Både Fanø- og AlsFærgen har i sommerhøjsæsonen slået passagerrekord. I højsæsonen fra midten af juni til midten af august sejlede omkring 6 procent flere med de to færger sammenlignet med 2016.

quote

Vi oplever, at mange bilister ikke gider køre den lange motorvejsstrækning, og derfor nyder at komme med på en smuk færgetur i stedet

Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef, Færgen

Lørdag den 22. juli var den største rejsedag for begge strækninger. Her slog de to færger rekord for, hvor mange passagerer, der sejlede med færgen på ét døgn. Hele 17.091 passagerer rejste mellem Esbjerg og Fanø.

At det lige præcis var den 22. juli, der slog alle rekorder, var ingen tilfældighed. Ifølge rederiet Færgen stod både Spejdernes Lejr og fodboldturneringen Fanø Sommer Cup for en stor del af trafikken lørdag den 22. juli. Ekstraordinært mange busser sejlede med færgen i juli, da spejderne skulle fragtes til lejren i Sønderborg. Derfor har der været en stigning i busser på færgen på 144 procent i år.

Højsæson på FanøFærgen

Højsæson på AlsFærgen

Lindy Kjøller, som er salgs- og marketingchef i Færgen, fortæller, at det blandt andet er de lavere billetpriser i lavsæsonen, som giver en afledt effekt i højsæsonen på FanøFærgen. Han mener også, det har gjort en stor forskel, at det er blevet gratis at tage sin cykel med på færgen.

-Vi kan med stor glæde konstatere en markant stigning i antallet af cykelturister på øen som følge af, at det nu er gratis at medtage cykler på færgen. Fanø har en perfekt størrelse til at opleve øen på cykel, og derfor har både vi og Visit Fanø ønsket at give cykelturister så gode forhold som muligt, siger Lindy Kjøller.

AlsFærgens popularitet tilskriver Lindy Kjøller, at flere bilister nyder at få en pause fra motorvejen.

-Vi oplever, at mange bilister ikke gider køre den lange motorvejsstrækning, og derfor nyder at komme med på en smuk færgetur i stedet, siger han.