Fanø-elever i top: Se hvordan eleverne klarer sig, der hvor du bor

Afgangseleverne på Fanø har fået det højeste karaktergennemsnit i provinsen, selv om snittet er faldet med 0,2.

Eleverne på Fanø fik det højeste karaktergennemsnit i provinsen i det foregående skoleår. Afgangseleverne scorede i snit 7,7. Det blev kun overgået af syv kommuner i hovedstadsområdet.

I Syd- og Sønderjylland topper Fanøs afgangselever foran Vejle (7,3) , Esbjerg (7,2) og Kolding (7,2). Det viser en statistik fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

I skoleåret 2014/2015 var Fanø med et snit på 7,9 nummer syv blandt landets kommuner. Til gengæld var kommunen kun nr. 22 i 2013/2014 med 6,9.

Alle tre år har Fanø ligget i toppen blandt de syd- og sønderjyske  kommuner. Karaktersnittet udregnes som et gennemsnit af elevernes gennemsnit i de bundne prøver. 

Hør hvorfor Marius Bjørnskov Løv Andersen tror, at de har de bedste karakterer

 

Fanø overgås  de seneste to år kun af kommuner nord for København. De kommuner scorer – ligesom Fanø – højt i de såkaldte socio-økonomiske tal. Dem har ministeriet også taget med. Og de viser, at Fanø ligger i toppen med ressource-stærke familier.

I Syd- og Sønderjylland ligger de største kommuner, Esbjerg, Vejle, Kolding og Horsens over landssnittet som er 7,0. Også Billund ligger over, mens Varde rammer landssnittet.

Dårligst har eleverne i Tønder, Vejen og Aabenraa klaret sig.

Sådan er tallet regnet ud

Karaktergennemsnittet beregnes som et gennemsnit af de enkelte elevers gennemsnit i faget/fagene, dvs. at alle elever vægter lige meget, uanset hvor mange prøver de har aflagt.
 
Ved beregningen af karaktergennemsnit i de bundne prøver indgår kun elever, der har aflagt mindst 4 ud af 8 prøver.
 
De bundne prøver består af: dansk (læsning, retskrivning, skriftlig fremstilling og mundtlig), matematik (matematiske færdigheder og matematisk problemløsning), engelsk (mundtlig) og fysik/kemi (praktisk/mundtlig).
Karakterdata baserer sig på skolernes indberetninger til Styrelsen for It og Læring.
(Kilde: Ministeriet for Børn, Undervisning og LIgestilling)