Fanø-færgen med tungt læs

Torsdag morgen havde færgen til Fanø et usædvanligt stort og tungt læs ombord - nemlig en stor kabeltromle lastet på en blokvogn. Det er begyndelsen på arbejdet med at grave 11 kilometer højspændingskabel tværs over Fanø.

I dag og igen på mandag og tirsdag vil Fanø-færgen have en usædvanlig last med ombord, nemlig en stor kabeltromle lastet på en blokvogn.

I alt otte tromler med sammenlagt 11 kilometer højspændingskabel plus en række entreprenørmaskiner skal fragtes til øen. Kablerne skal lægges i jorden mellem vestkysten ved Pælebjerg via Præstbjerg til Klingebjerg på østkysten.

Arbejdet med at lægge kablerne i jorden begynder den 19. juni og starter på Fanøs vestkyst. Det ventes at vare omkring fire uger. Langs kablets rute er der på forhånd lagt flere tusinde køreplader for ikke at skade jorden.

Kablet over Fanø indgår i den første elektriske forbindelse mellem Holland og Danmark. Cobracable, som elforbindelsen kaldes, bliver en motorvej til grøn strøm, da den først og fremmest skal sende vindkraft og solenergi til Holland, når de danske vindmøller og solceller producerer mere, end vi kan anvende herhjemme.