TV der bevæger dig

Fanø jubler over billigere færgebilletter på finansloven

I den nye finanslov er der sat penge af til billigere ø-færger - herunder også til Fanø, som allerede ser store muligheder for turisme og erhvervsliv.

I den nye finanslov er der sat penge af til billigere ø-færger - herunder også til Fanø, som allerede ser store muligheder for turisme og erhvervsliv Foto: Colourbox

I den nye finanslov er der sat penge af til billigere ø-færger - herunder også til Fanø, som allerede ser store muligheder for turisme og erhvervsliv. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

1 af 2

Der var glædeligt nyt for Fanø, da regeringen fredag indgik aftale med DF, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om en ny finanslov. Godt nok skal de et stykke ind i finansloven, men så er der også lovning om færgemillioner til Fanø.

- Der afsættes en ramme på 20 mio. kr. i 2017, 30 mio. kr. i 2018, 40 mio. kr. i 2019 og 40 mio. kr. i 2020 og frem til en gradvis nedsættelse af færgetaksterne til og fra øerne, fremgår det af side 25 i aftaleteksten.

Regeringen ønsker at øge den trafikale ligestilling, hvilket blandt andre Fanøs borgmester Erik Nørreby (V) længe har været stor fortaler for. Derfor glæder nyheden ham.

- Det er en rigtig god nyhed, siger han til TV SYD.

Det betyder for Fanø, at tilskuddet til nedsættelsen af færgetaksterne på Fanø øges med flere millioner – og det er nu kun i højsæsonen, at Fanø ikke får tilskud til færgebilletter.

- Det betyder, at vi kan holde lave billetpriser hele året på nær to af sommermånederne. Men det betyder også, at vi kan få mere erhverv og flere tilflyttere, siger Erik Nørreby (V).  

Tilskuddet til nedsættelse af færgetaksterne på Fanø øges i 2017 med ca. 3,5 mio. kr., i 2018 med ca. 5 mio. kr. og i 2019 med ca. 6,5 mio. kr.

Det står der om de billigere ø-færger i finansloven:

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti ønsker at øge
den trafikale ligestilling og er derfor enige om en gradvis nedsættelse af færgetakster for passagerer
og biler mv. til og fra øerne frem mod 2020. Forslaget bygger videre på landevejsprincippet,
og med aftalen udvides skuldersæsonen før og efter den turistmæssige højsæson
gradvist til hele året bortset fra højsæsonen.
Der afsættes derfor en ramme på 20 mio. kr. i 2017, 30 mio. kr. i 2018, 40 mio. kr. i 2019 og
40 mio. kr. i 2020 og frem til en gradvis nedsættelse af færgetaksterne til og fra øerne.
Social- og indenrigsministeren varetager udmøntningen af midlerne. Udmøntningen af midlerne
vil ske med aftaleparterne.

 

Mest sete på tvsyd.dk