Fanø mangler udlejningssommerhuse

Sommerhusene på Fanø er attraktive, men der er ikke nok, der bliver lejet ud. Dansk Folkeparti mener et større bundfradrag vil hjælpe på manglen.

Hvis du vil bruge sommerferien i et sommerhus på Fanø, så kan det være, du skal kigge efter andre muligheder. I hvert fald hvis du har planer om at leje et.  

Ifølge søgemaskinen Campaya.dk, der samler sommerhuse fra mange forskellige udlejningsbureauer, er 94 procent af portalens 467 sommerhuse på Fanø allerede lejet ud i højsæsonen.

Det er langt fra alle sommerhusejere i kommunen, der lejer deres sommerhuse ud. Der er cirka 2900 sommerhuse på Fanø, og omkring 1300 af dem bliver lejet ud. Ifølge Fanøs turistchef kunne de godt bruge 500 ekstra udlejningssommerhuse. Han mener, at manglen hæmmer turismen på øen.
 

Dansk Folkeparti vil gøre det mere attraktivt 

Landdistriktordfører og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Mette Hjermind Decker, mener, der skal gøres noget ved manglen på udlejningssommerhuse. 

- Vi står i den situation, at vi må vinke farvel til mange tyske turister. Vi mangler kapacitet, for der er flere, der efterspørger sommerhuse, end der er sommerhuse, der bliver lejet ud, siger Mette Hjermind Decker til TV SYD. 

I dag er der en årlig skattefrihed for de første 21.400 kroner af lejeindtægten. For at gøre det mere attraktivt at leje sit sommerhus ud, foreslår Dansk Folkeparti, at bundfradraget bliver hævet til 40.000 kroner om året.

- Det vil få flere til at tænke 'nu sætter vi vores sommerhus på markedet og lejer det ud'. Når de er i brug hele året, vil det også give mere liv til området, og der vil være flere i det lokale supermarked, siger Mette Hjermind Decker. 

Regeringen har foreslået, at bundfradraget bliver forhøjet med 5000 kroner, men Dansk Folkeparti mener, der skal mere til.