Fanø på vej ud af Sydtrafik

Undersøgelse sat i gang for at finde anden løsning end en enkelt busrute mellem Nordby og Sønderho

Fanø kommune søger en mere fleksibel ordning og har nu sat 250.000 kr. af til en undersøgelse. Den skal finde ud af, om den nuværende ordning med to busser og bare én busrute mellem øens to byer – Sønderho og Nordby – skal fortsætte eller kan erstattes af en anden ordning. Måske en slags taxa-ordning til bustakster. 

- Det er jo lidt af et resursespild at have store busser med 52 sæder til at køre frem og tilbage mellem Nordby og Sønderho med kun få passagerer, når det ikke er højsæsonen, siger borgmester Erik Nørreby til TV SYD.

Det koster kommunen 3,2 millioner kroner om året at Sydtrafik opretholder denne busrute. En udgift der måske bedre kan udnyttes på en anden måde.

Endnu er Fanø Kommune kontraktligt forpligtet til at fortsætte til 2017. Men herefter er der mulighed for at ø-kommunerne – heriblandt altså Fanø – kan opsige samarbejde med Sydtrafik.

Man har pr. 1. september igangsat en forsøgsordning med den lokale taxavognmand, som står parat ved færgeankomsterne. Eller som kan hidkaldes til Sønderho, hvis man ønsker at hyre den derfra. Man skal blot ringe mindst en time i forvejen. Denne kørsel er til bustakster.

- Det er jo sådan en type ordning, som vi måske skulle udbygge udenfor højsæsonen, siger Erik Nørreby.