TV der bevæger dig

Fanøfærgens billetpriser bliver alligevel ikke så billige

Det er ved at udvikle sig til en farce, siger Fanøs borgmester.Færgerne til øerne over hele landet skal betale moms af statens tilskud til lavere billetpriser.

00:20

Nu skal Fanøfærgen til at betale moms af sit statstilskud til lavere billetpriser. Foto: Grafik: Jonatan B. Shoshan

1 af 2

Færgebilletterne til bl.a. Fanø bliver alligevel ikke så billige, som det så ud, da Folketinget før sommerferien vedtog at give tilskud til billige billetter. Nu viser det sig nemlig, at færgerne skal betale moms af tilskuddet.

- Ingen ved lige nu, hvor stort momsbeløbet bliver, men hvis bare vi mister ti pct., så er det til at græde over, siger Fanøs borgmester Erik Nørreby, Venstre, til TV SYD.

Det er Skat, som har gjort rederiet Færgen opmærksom på, at rederiet er momspligtig svarende til den moms, der er pålagt de billetter, som tilskuddene ydes til.

Det nye krav får dog ingen konsekvenser for billetpriserne i resten af 2016. Det skriver rederiet Færgen i en mail til Fanø Kommune, som TV SYD har en kopi af, men lige nu er det uvist, hvad det nye krav vil betyde for priserne næste år.

Ifølge forretningsudviklingschef i rederiet Færgen, Kim Riis-Sørensen, er konsekvensen af Skats vurdering antageligt, at kun 80 pct. af statstilskuddet til godsbilletterne til Fanø kan udmøntes i lavere priser, og at 85-90 pct. af tilskuddet til biler, passagerer mv. kan udmøntes i lavere billetpriser.

Læs også Billigere færgebilletter til Fanø

Fanø har modtaget 20,7 mio. kr. i tilskud til billigere person- og godstransport i 2016. Kommunen skal i givet fald sende 3,3 mio. af støttekronerne tilbage til staten. Det viser TV SYDs beregninger.

- Vi kan ikke leve med at vi skal aflever nogle af disse penge. Det er ved at udvikle sig til en farce, siger Fanøs borgmester Erik Nørreby til TV SYD, som i hele tilskudsprocessen har beklaget sig over, at øerne ikke har fået det tilskud, som Transportminister Hans Chr. Schmidt, Venstre, lovede op til folketingsvalget i 2015. 

- Det er ved at udvikle sig til en farce, siger Fanøs borgmester, Erik Nørreby, Venstre.

Næste år er der afsat 15 mio. kr. til sænkning af Fanøs færgetakster i lavsæsonen.

I TV SYDs område vil også færgepriserne til Barsø, Endelave og Årø blive påvirket af det nye momskrav. I alt har staten i 2017 afsat 95 mio. kr. til lavere færgetakster på øerne. Ordningen administreres af Indenrigsministeriet.

 Vi kan ikke leve med at vi skal aflevere nogle af disse penge. Det er ved at udvikle sig til en farce.

Fanøs borgmester, Erik Nørreby, Venstre

 

Læs også Billigere færgebilletter til ø-kommuner, lover minister

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk