Fanøs borgmester skuffet over minister

Uvished om lavere færgepriser skaber debat om løftebrud fra Venstre-borgmester. Ministeren afviser. Fanøs borgmester skuffet.

- Det lugter af løftebrud, når social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) efter et møde med ø-borgmestre ikke er sikker på, at der vil være penge nok til at sænke færgepriserne til de danske øer.

Det siger Ellemanns egen partifælle, Fanø-borgmesteren Erik Nørreby til Ritzau.

- Beslutningen er jo ikke truffet endnu, men hvis ikke de finder de 133 millioner kroner, som blev lovet før valget, så er det et løftebrud i forhold til de meget klare udmeldinger fra før valget.

Her henviser han til en model, der ville finde 133 millioner kroner til at sænke priserne, hvoraf de 48 millioner ifølge borgmesteren var finansieret.

Karen Ellemann understreger, at det er vigtigt for øerne at få billigere færgetakster. Alligevel vil hun ikke snakke om et eventuelt løftebrud, da begrebet ifølge ministeren er "en slidt diskussion, som man kan takke andre for."

Spørgsmål: Du siger, at det er en slidt diskussion, men din egen Venstre-borgmester på Fanø siger, hvis ikke I finder en tilfredsstillende løsning, er det et decideret løftebrud. Hvad siger du til det?

- Det må jo stå for hans egen regning. Her er en opgave, som vi gerne skulle finde en løsning på, og jeg må bare sige, at det store kasseeftersyn kommer før noget andet. Derfor kan jeg ikke bare stå og love en masse, siger Karen Ellemann.

Erik Nørreby havde håbet på et mere konkret resultat af mødet.

- Jeg havde håbet på en klar udmelding, der gik på at finde de 133 millioner kroner, som Hans Christian Schmidt (nuværende transportminister for V, red.) lovede før valget. Han sagde, at hvis der er politisk vilje, finder man altid pengene.

Omkring to uger før valget blev udskrevet, foreslog den daværende SR-regering at sænke færgepriserne, men det nåede den tidligere regering aldrig.

 

Se her eksempler på, hvad det koster at komme med færgen i dag.