TV der bevæger dig

Kvinde-lig dukker op ved Fanø

Politiet formoder, at det er liget af den forsvundne Kirsten Friis Lund, som lørdag er dukket op ved Fanø.

00:41

Stranden på Fanø lørdag. Liget af kvinden blev fundet af en mand, der gik tur med sin hund.

1 af 2

Liget af en kvinde er lørdag fundet i vandet ved Fanø, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Politiet formoder, at der er tale om liget af den 52-årige Kirsten Friis Lund fra Ribe, som forsvandt 1. januar.

Politiet kan endnu ikke med sikkerhed sige, om der er tale om den forsvundne kvinde. Det vil først blive fastslået, når liget skal obduceres i begyndelsen af den kommende uge.

Liget blev fundet omkring klokken halv fem lørdag eftermiddag.

- Vi modtog anmeldelsen klokken 16.34. Det var en mand, som var ude at gå en tur, der fandt liget, fortæller vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ligesom politiet ikke kan sige noget nagelfast om identiteten, så kan man inden obduktionen heller ikke sige noget om, hvorvidt der kan være tale om en forbrydelse.

- Det er for tidligt at sige noget om endnu, siger Henrik Sønderskov.

Kirsten Friis sejlede nytårsdag til Nordby på Fanø sammen med en bekendt. De skulle til fest på øen. Om aftenen forlod Kirsten Friis Lund festen, men hun dukkede aldrig op på båden, hvor hun skulle sove.

Politiet iværksatte en større eftersøgning med både hunde og helikopter i håbet om at finde Kirsten Friis Lund i live. Også hjemmeværnet og dykkere deltog i eftersøgningen.

Som dagene gik svandt håbet. Et vidne kunne fortælle, at en kvinde, som kunne være Kirsten Friis Lund, gik på Postvejen ved Kirkevejens udmunding ved 23-tiden nytårsdag.

Det kunne tyde på, at hun var gået vild på vej fra festen mod båden, hvor hun skulle overnatte. I stedet kan hun være gået sydpå i retning mod Sønderho ad en mørk vej.

Efter fem dages eftersøgning valgte politiet at indstille eftersøgningen.