TV der bevæger dig

By og natur forenes på Fanø

Til foråret bliver det nedslidte idrætsanlæg med de gamle boldbaner mellem Fanø Hallen og Nordby skole lavet om til et nyt udendørs aktivitetsområde.

Området skal blandt andet udstyres med boldbaner, petangue og klatrefaciliteter.

Det udendørs bibliotek er en del af projektet "By møder Natur", hvor fysisk og kreativ udfoldelse forenes.

1 af 2

Et område på 19.200 m2 skal nu udsmykkes med kultur- og idrætsfaciliteter i området mellem Nordby og Nationalpark Vadehavet på Fanø. Det svarer til et areal på omkring fire fodboldbaner.

Både plads til fysisk og kreativ udfoldelse

Området skal huse sportsfaciliteter fra bold og cykling til petangue og klatremuligheder. Derudover bliver der lavet kulturelle tilbud som et udendørs bibliotek.

- Vi ser store kvaliteter i dette projekt, der i mødet mellem by og natur, sætter fokus på både den sunde bevægelse og det sociale fællesskab i hverdagen, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania, der støtter projektet med 3,6 mio. kroner.

By møder natur

Fanø Kommune gennemførte sidste år en omfattende modernisering af Nordby Skole. Der blev blandt andet lavet et stort indendørs torv, som med tiden skal blive centrum for øens forenings- og kulturliv.

Det skete som del af projektet "By møder Natur", der har til formål at fremme moderne byudvikling og samtidig beskytte kulturarven på Fanø og landskabet i nationalparken.

Det nye idræts- og kulturområde er næste skridt i "By møder Natur"-projektet.

Udover Realdanias bidrag giver Lokale- og anlægsfonden 2 mio., og Fanø kommune bidrager med 3 mio. til projektet.

Mere kultur