På Fanø drikker de dobbelt så meget vin

Fanikkerne drikker dobbelt så meget vin som i resten af landet. Og de spiser flere rejer og mere os end andre steder.

I serien ”Det spiser vi”, som er lavet i samarbejde med COOPs analyseafdeling, slutter vi på Fanø. Her viser salgstallene, at der sælges dobbelt så meget vin som i de øvrige egne.

- Det kommer ikke bag på mig, siger brugsuddeler Bent Kruse Madsen . Vi er kendt for at nyde livet, og vi er nok lidt kendt for at sælge mere vin.

Sommerhusgæster og flere velhavende giver mer-salg i vinafdelingen .Som analysechef Lars Aarup fra COOP udtrykker det:

- Der er nogle frygteligt dyre, store sommerhuse på Fanø. Der kommer nogle rigtigt velhavende levemennesker, som gerne vil have noget af alt det eksklusive.

- Når vi tager på ferie, er der lidt mere vin. Der er lidt mere rejer og lidt mere ost.

På de to områder er der også markant mer-salg på øen i Vadehavet.

 

Brugsuddeler Bent Kruse Madsen erkender, at de drikker mere vin på Fanø end andre steder.
Brugsuddeler Bent Kruse Madsen erkender, at de drikker mere vin på Fanø end andre steder.

Analyse af 1 million måltider

Serien ”Det spiser vi…” er lavet i samarbejde med COOPs analyseafdeling.
- Vi har siden 2009 haft 500 danskere – tilfældigt udvalgte – til at registrere, hvad de spiste og drak dagen før. Til morgenmad, til frokost og til aftensmad plus mellemmåltider. Det bliver til et materiale på en million måltider, som vi kan trække data fra, siger analysechef Lars Aarup.
I materialet kan man se regionale udviklinger og forskelle.
De 500 danskere, som deltager, er udvalgt efter statistiske principper om køn, alder og beskæftigelse, der er repræsentativt for den egn, de skal repræsentere.