TV der bevæger dig

Politiet passer på Hvalborg

Den strandede hval på Fanø er fyldt med bakterier og derfor sundhedsskadelig. Derfor er politiet fredag klar til at passe på både hval og tilskuere.

Den strandede hval blev onsdag trillet op på stranden på Fanø. TV SYD var med - og det var politiet også.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan føje endnu en opgave til arbejdsbeskrivelsen. Torsdag havde de betjente klar på Fanø for at følge bjærgningen af den hval, der onsdag strandede ud for kysten. Fredag skal hvalen parteres, og der er politiet igen klar til at passe på både hval og tilskuere.

- Ja, vi skal jo også ud til "Hvalborg", griner vagtchef Jørn Lindhardt, da TV SYD spørger til politiets tweets fra onsdagens bjærgning.

- Den er strandet på et rigtig godt tidspunkt, her midt i vinterferien hvor mange har tid til at komme ud og kigge. Men den er også meget sundhedsskadelig, fordi der er så mange bakterier på den, så vores betjente er til stede for at hjælpe folk med at huske, at de ikke skal gå hen og røre ved hvalen, fortæller vagtchefen.

Første melding fra politiets besøg hos hvalen gik på mange tilskuere med trafikale problemer til følge:

Men det er ikke kun trafikken, der blev holdt øje med. Også selve bjærgningen blev fulgt, og her delte betjentene billeder på Twitter, så de, der ikke havde taget turen til Fanø, kunne blive opdateret på, hvordan bjærgningen gik.

Mest sete på tvsyd.dk