TV der bevæger dig

Politisk ekspert: Spørgsmålet er, om Valbjørn er Venstres marionetdukke

Handlinger og ord hænger ikke sammen hos Alternativets Sofie Valbjørn, mener politisk ekspert og stiller spørgsmålstegn ved hendes rolle som borgmester.

I følge den nyeste konstituering på Fanø skal Sofie Valbjørn (A)være borgmester og Erik Nørreby (V) skal være viceborgmester. Foto: Runa Ammitzbøll Flügge, TV SYD

Der er blevet trukket i mange tråde på Fanø siden valget d. 21. november. Og ifølge Poul-Erik Thomsen, der er TV SYDs politiske kommentator, er det den nuværende borgmester på Fanø, Erik Nørreby (V), der har fat i den lange ende.

Læs også Alternativet løber med borgmesterposten på Fanø

- Når en rutineret politiker som Erik Nørreby (V) nu nærmest står og trækker i trådene og skal være viceborgmester, så kan man jo godt sætte spørgsmålstegn ved, hvor meget borgmester Valbjørn egentlig bliver. Og om hun mere eller mindre er en marionetdukke for Nørreby, siger Poul-Erik Thomsen til TV SYD.

I det hele taget har Poul-Erik Thomsen ikke meget pænt at sige om Alternativets borgmesterkandidat og hendes optræden i den her sag.

Sofie Valbjørn taler om åbenhed og gennemsigtighed. Det er det stik modsatte, hun har givet opvisning af det seneste døgn.

Poul-Erik Thomsen, politisk kommentator

- Sofie Valbjørn taler om åbenhed og gennemsigtighed. Det er det stik modsatte, hun har givet opvisning af det seneste døgn, siger han.

Poul-Erik Thomsen slår fast, at vi endnu ikke kan være sikre på, hvem der bliver Fanøs kommende borgmester. Ikke før, der er skrevet under på konstitueringen.

Det konstituerende byrådsmøde skal afholdes senest på fredag.