Pris til laks kan skaffe jobs til Fanø

Hæderspris for røget laks kan skaffe flere arbejdspladser til Fanø.

Stor entusiasme, stædighed og mange års eksperimenter med røgovne har nu endelig givet bonus for tidligere fiskemand Henning Rasmussen fra Fanø.

Kvalitet frem for kvantitet

Hans enmandsfirma er netop blevet hædret for sin røgede laks med Børsens Fødevarepris. Med sublim smag, konsistens og af bedste råvarekvalitet, som dommerpanelet udtrykte det.

- Det er en meget stor ting at opnå. Det havde jeg ikke regnet med, sioger Henning Rasmussen til TV SYD.

En lakseside kommer samtidig ud af ovnen. Intet undgår Henning Rasmussens blik - for kvaliteten skal være i top hver gang.

- Jeg går mere op i kvalitet end kvantitet, siger han.

Afslører lidt af hemmeligheden...

Henning Rasmussen havde i mange år fiskeforretning på Fanø, men forlod branchen tilbage i 80'erne. Interessen for den røgede fisk blev dog hængende, så henning Rasmussen har gennem alle årerne eksperimenteret med at bygge sin egen ovn - i jagten på den perfekte, koldrøgede laks.

Og i TV SYD røber han lidt af hemmeligheden...