TV der bevæger dig

River mejeri ned og bygger hotel

Ejeren af det nedlagte Fanø Mejeri begynder nu at rive bygningerne ned. I stedet skal der opføres et hotel med 120 værelser på den centrale grund i Nordby.

Fanø Mejeri - rives ned for at give plads for hotel.

Fanø Kommune - repræsenteret ved borgmester Erik Nørreby - med Jacques Kallassi fra El Kallassi Group. I midten ses arkitekt Knud Erik Nordby - som er rådgiver på den danske projektdel.

1 af 2

Bygherren bliver den kristne libaneser, rigmand og ejendomsinvestor Jacques Kallassi. Han har fået første udkast til hotellet, som skal bygges i et "u", så alle værelser kan få udsigt til vandet. Hotellet skal opføres i tre etager og have 120 værelser.

Intet hotel

- Der er ingen tvivl om, at hotellet vil blive et stort plus for Fanø. Det vil understøtte butiks- og restaurationslivet i Nordby rigtig fint, konstaterer borgmester på Fanø, Erik Nørreby.

Selv om Fanø tiltrækker mange turister, er der ikke et eneste hotel på øen. Der er masser af sommerhuse, og derudover kan turisterne vælge at indlogere sig på kroer eller i ferielejligheder, hvor de i sidstnævnte selv skal stå for madlavning og slutrengøring.

Bruger flere penge

- Hotelgæster har en anden adfærd og lægger typisk flere penge i lokalområdet, blandt andet fordi de går ud og spiser. På den måde vil den nye overnatningsmulighed kunne styrke øens turisme betydeligt, forklarer Erik Nørreby.

Jacques Kallassi udtaler, at han i øjeblikket forhandler med internationale hotelkæder om driften af hotellet, men ville foretrække at få en samarbejdspartner med en lokal forankring.

Jacques Kallassi er bestyrelsesformand for - og medejer af - familievirksomheden El Kallassi Group - en stor koncern med omkring 2000 ansatte og base i Beirut. El Kallassi Group har i mange år været - og er stadig - Arlas faste grossist og importør af kød, oste og Lurpak-smør fra mejerigiganten. Virksomheden importerede også produkter fra Fanø Mejeri og endte i 2003 med at købe mejeriet. Jacques Kallassis søn, Patric Kallassi, flyttede til Fanø og stod de næste par år for driften indtil mejeriet blev flyttet til Libanon i 2005. Jacques Kallassi har tidligere haft planer om at bygge et timeshare feriekompleks på mejeriets grund, men de blev ikke godkendt af byrådet på Fanø - primært fordi politikerne ikke var trygge ved timeshare-konceptet. (Kilde: Fanø Kommune)