TV der bevæger dig

Sådan er de første 100 dage gået for ny borgmester

Tirsdag har tre borgmestre i Syd- og Sønderjylland haft deres første 100 dage som borgmestre. Dem sætter TV SYD fokus på i denne uge.

Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (Å), er den første nye borgmester, som TV SYD sætter fokus på i denne uge. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Tirsdag er det præcis 100 dage siden, at de syd- og sønderjyske borgmestre offielt kunne indtage deres borgmesterkontorer.

Tre af dem er helt nye i embedet. I denne uge ser TV SYD nærmere på, hvordan de første hundrede dage er gået for Jesper Frost Rasmussen (V) i Esbjerg, Kasper Glyngø (A) i Hedensted og kvinden, der stjal de fleste overskrifter i tiden lige efter valget, Fanøs nye borgmester, Sofie Valbjørn (Å). 

Sofie Valbjørn er den første, der bliver sat fokus på.

Der var en række forhold, der gjorde det ekstra opsigtsvækkende, at det netop var hende, der kunne trække borgmesterkæden over hovedet og sætte sig i spidsen for Danmarks næstmindste kommune.

For det første var hun den eneste kandidat, som Alternativet fik valgt ind i Syd- og Sønderjylland, og så er hun Alternativets første og eneste borgmester i hele Danmark.

Men også måden, hun blev borgmester på, var bemærkelsesværdig: Hun havde oprindeligt peget på en anden kandidat, nemlig Fanø Lokallistes Kristine Kaas Krog. Og så havde Sofie Valbjørn aldrig prøvet at sidde i et byråd, inden hun steg helt til tops.

Se indslaget om Fanøs borgmester her: 

06:08

Tirsdag er det 100 dage siden, Sofie Valbjørn første gang satte sig i borgmesterstolen på Fanø Rådhus. Det har været en hæsblæsende periode for Sofie Valbjørn, der ikke havde nogen erfaring som politiker, inden hun blev borgmester.

Luk video

 

Mest sete på tvsyd.dk