Skibsrom fra Fanø er blevet en stor forretning

Lars Schous skibsrom er blevet en stor succes. Han tilsætter en gang Fanø til en rom importeret fra Jamaica - og sælger det som skibsrom.

Lars Schou er ikke meget for at tale om penge eller antal solgte flasker, men det går så godt, at han nu har bygget sig et nyt blanderi i Nordby på Fanø.

Lars Schou importerer rom fra Jamaica og tilsætter det forskellige smage fra Fanø  - og sælger det videre som skibsrom.  

- Det skulle sådan været lidt sjovt og en hobbyvirksomhed, men nu er det blevet en rigtig forretning – en ret stor forretning, siger Lars Schou, indehaver af Fanø Skibsrom.

Spiritus fra små, lokale producenter er blevet et hit, og Lars Schou er en af de 40 destillerier og spiritusproducenter, der er i Danmark.  

Mads Heitmann, der er romekspert, pointerer, at rom aldrig har været mere populært, end det er i øjeblikket.

- Markedet higer hele tiden efter nye produkter og nye mærker, og det er Lars jo et godt eksempel på. De danske romproducenter kan give noget, som de caribiske ikke kan: lokale varer, dansk håndværk og danske ting fra naturen, siger Mads Heitmann, romekspert, romhatten.dk.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv understreger, at disse små producenter, destillerier og importører også skaber mange arbejdspladser.

- Jeg vil tro, at det initiativ, der er taget her, beskæftiger 8-10 mennesker direkte og indirekte, siger Lars Schou.