Stort hegn redder vadehavsfuglene fra at forsvinde for altid

Flere vadehavsfugle har det så skidt, at de er ved at forsvinde helt fra Vadehavet. Nu har de fundet en løsning på Fanø.

Det er ved at være sidste øjeblik for nogle af de fuglearter, der lever ved Vadehavet. De er presset og truet, og hvis der ikke bliver gjort noget, så risikerer de at forsvinde.  

Derfor har de sat et kæmpe hegn op på Fanø, så vadehavsfuglene har fået deres eget store område på 17.500 kvadratmeter. På den måde slipper rederne for ræve, løse hunde og nysgerrige turister.

- Der er smæk på. Man skal ikke tage ved i hegnet her, så får man altså stød, siger Marco Brodde, der er naturvejleder i Fanø Kommune. Han glæder sig over hegnet er kommet op, så det holder ubudne gæster væk.

- Det er helt fantastisk. Det er lige før, at man skal lade champagnepropperne sprænge.

quote

Det er helt fantastisk. Det er lige før, at man skal lade champagnepropperne sprænge.

Marco Brodde, Naturvejleder, Fanø Kommune

Bag projektet er Nationalpark Vadehavet, der har givet omkring 40.000 for indhegningen. Projektet får opbakning af nye særlige regler for jægerne på Fanø. De har fået bedre mulighed for at skyde rævene, så de heller ikke får fat i rederne og fuglene.  

- Vi kan nu skyde dem et stykke tid før solopgang, hvor de er aktive, og vi kan skyde dem et stykke efter solnedgang, hvor de ofte også er aktive. Så på den måde har vi fået ekstra tid, siger Jesper Haurum fra Fanø Jagtforening.

Der bliver hvert år skudt 20-30 ræve på Fanø om året, men med de nye regler forventes tallet at stige, mener Jesper Haurum.

- Det bliver ikke flere hundrede jo, men en stigning vil vi nok opleve, siger Jesper Haurum.

Der er allerede planer om, at Nationalpark Vadehavet vil lave flere indhegninger på Fanø.