Uffe Elbæk: - Jeg kan kun sige tillykke til Sofie Valbjørn på Fanø

Sofie Valbjørn fra Alternativet bliver Fanøs kommende borgmester. Hun havde ellers sagt ja til en anden aftale, som ville gøre Kristine Kaas Krogh fra Lokallisten til borgmester, men den aftale løb hun fra. TV SYD har spurgt Alternativets leder, Uffe Elbæk, om det er en åben og gennemsigtig måde at føre politik på.

Uffe Elbæk fra Alternativet om Fanøs kommende borgmester: - Hun er sober og ordentlig.

Fanø bliver det første sted i Danmark, hvor Alternativet får en borgmesterpost

quote

Jeg synes, at Sofie Valbjørn er meget præcis med, hvorfor hun stiller sit kandidatur til rådighed. Jeg synes i den grad, der er gennemsigtighed.

Uffe Elbæk, leder, Alternativet, København

Den aktuelle situation er, at Sofie Valbjørn fra Alternativet bliver ny borgmester fra nytår. Hun sagde ja til en invitation fra Venstre om at komme over til dem og Socialdemokraterne. Sammen med Miljølisten danner de det mindst mulige flertal på et mandat.

Sofie Valbjørn havde ellers sagt ja til en anden aftale, som ville gøre Kristine Kaas Krogh fra Lokallisten til borgmester, men den aftale løb hun fra. 

En beslutning TV SYDs politiske kommentator Poul-Erik Thomsen mener er at snyde borgerne for det lovede systemskifte med åbenhed og gennemsigtighed og kalder det "et uskønt, politisk dolkestød i ryggen - for nedrullede gardiner". 

Tirsdag siger Alternativets leder Uffe Elbæk, at han glæder sig over partiets første borgmesterpost:

- Jeg synes, at Sofie Valbjørn er meget præcis med, hvorfor hun stiller sit kandidatur til rådighed. Jeg synes i den grad, der er gennemsigtighed.

quote

Jeg synes, de udmeldinger hun (Sofie Valbjørn red.) er kommet med, er både solide, ordentlige og rækker ud og spørger om flere har lyst til at være med. 

Uffe Elbæk, leder, Alternativet, København

Alt snak om gammeldags magtpolitik og at Sofie Valbjørn skulle være løbet fra en aftale til en anden, ser Uffe Elbæk ingen problemer i:

- Jeg er helt sikker på, Sofies ambitioner er at være gennemsigtig på, hvordan processen har været, og hvorfor hun stiller sit kandidatur til rådighed, og jeg synes, de udmeldinger hun er kommet med, er både solide, ordentlige og rækker ud og spørger om flere har lyst til at være med. 

Der er konstituerende byrådsmøde på Fanø Rådhus fredag klokken 17.00.