Nordeuropas største fodboldturnering lukker og slukker

Efter 40 år er det slut med Fanø Sommercup. En populær fodboldturnering med tusindvis af spillere og publikummer, men efter pandemien er alt anderledes.

Den sidste kamp er spillet på Fanø Sommercup.

Formanden for foreningen bag cuppen, Kenneth Beck, skriver på foreningens facebookside, at cuppen ikke bare er aflyst i år - men for altid.

- Vi fra bestyrelsen er utroligt kede af dette og meget berørte over det, men vi ser ingen anden udvej. Vi er meget bevidste om, at vi skuffer mange mennesker, som havde set frem til Fanø Sommercup i 2022, men det er rettidig omhu fremfor først om 10 dage, lyder det blandt andet i opslaget.

- Coronaen har ødelagt det hele

- Fanø Sommercup ville komme ud af 2022 med et betragteligt underskud, og det kan vi ikke byde Fanø Boldklub at skulle betale, siger Kenneth Beck til TV SYD.

Fanø Sommercup er en turnering i femmandsfodbold, som skulle være afholdt den 15. og 16. juli efter to års corona-pause. 

Ifølge Kenneth Bech har det været meget svært at tage beslutningen om at nedlægge cuppen.
Ifølge Kenneth Bech har det været meget svært at tage beslutningen om at nedlægge cuppen.
Foto: Privat

- Coronaen har ødelagt vores cup. Det må vi erkende. Efter to år uden var vi bare klar til at genoptage arbejdet med at lave fodboldturneringen. Men meget har åbenbart forandret sig, så vi i bestyrelsen vurderer, at det vil være økonomisk uansvarligt at gennemføre, fortæller Kenneth Beck til TV SYD. 

Normalt er der rift om at deltage i fodboldturneringen på Vadehavsøen, som går for at være Nordeuropas største i femmandsfodbold. Her har der været plads til op mod 300 hold, som hvert år siden 1980 har givet Fanø op mod 3.000 fodboldspillere og mellem 8.000 og 10.000 tilskuer de dage, cuppen varer. Men sådan er det er ikke mere.

For få tilmeldte og frivillige

- Vi mangler omkring 100 hold til turneringen - det er alligevel omkring 750 deltagere, og med kun ti dage til turneringen skal finde sted, er det alt for lidt. Desuden har vi også alvorlig mangel på frivillige. Her mangler vi cirka 125 mennesker. Normalt har vi kunnet samle omkring 450 folk til at hjælpe os, forklarer Kenneth Beck.

Selv om det er meget trist at skulle sige farvel til cuppen, så er der ifølge formanden ingen anden udvej.

- Vi kan ikke byde Fanø Boldklub at skulle betale et underskud, da Fanø Sommercup jo går ud på at tjene penge til klubben og de unge mennesker, så det ER slut, selvom det er meget vemodigt, siger den snart tidligere formand, som selv har været med stort set siden starten i 1980.

- Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg har fældet et par tårer, siden bestyrelsen holdt krisemøde fredag, hvor vi tog beslutningen. For Fanø Cup har været en stor del af mit liv, hvor jeg de seneste 20 år har været som formand.

Kenneth Beck oplyser, at alle, der har betalt for deltagelse i årets cup, får pengene tilbage.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.