TV der bevæger dig

FANTASTISKE FÆLLESSKABER

Her finder du landsdelens lykkeligste håndboldliga

Fire håndboldklubber i Syd- og Sønderjylland har taget konceptet Lykkeliga til sig og startet håndboldhold for udviklingshæmmede.

00:38

Sisse Berner fortæller her, hvor meget hendes datter Freja nyder at være en del af Sønderjyske Kidz. Video: Ole Møller, TV SYD

16 udviklingshæmmede børn og unge fra hele Sønderjylland mødes hver mandag i Sønderjyske Kidz i Aabenraa. Foto: Ole Møller, TV SYD

1 af 2

Læs også Vind 150.000 kr til dit fællesskab

Det kan være svært for udviklingshæmmede børn og unge at finde en sportsgren, som de kan gå til ligesom andre børn og unge. Ofte kan de ikke være medlem af en helt almindelig sportsklub, fordi de her bliver placeret efter alder og ikke efter, hvordan de er mentalt udviklede.

Men nu er der nye muligheder for dem, der gerne vil være med i et fællesskab. I flere syd- og sønderjyske byer bliver der dannet håndboldhold for udviklingshæmmende i alderen 6-15 år. Det gælder i følgende byer:

  • Aabenraa: Sønderjyske Kidz
  • Kolding: KIF Kidz
  • Ribe: Ribe HK Blues
  • Horsens: Horsens HK (opstart 7. april)

Til sommer arrangerer Lykkeliga foreningens første store turnering. Den 9. juni afholdes LykkeCup i Aalborg, og invitationer er på vej ud til alle lykkeliga-børnene og deres familier. 

Læs også Freja elsker fællesskabet i håndboldklubben

Læs også Sådan tilmelder du din forening

Mere sport