TV der bevæger dig

FANTASTISKE FÆLLESSKABER

Vandt 50.000 kroner i tv-show: Sådan har de brugt pengene

En forening har købt en cykelbane, andre skal ud og rejse, og nogle tredje byggede shelters.

Jels Vikingespil løb med sejren i Syd- og Sønderjylland som 2018's mest Fantastiske Fællesskab. Tidligere på året fik de bygget nye shelters for pengene. Foto: TV SYD

Tune IF løb ikke kun med sejren i Københavnsområdet, men vandt også landsfinalen sidste år. Dermed vandt de samlet 150.000 kroner, som de har besluttet skal bruges på foreningens børn og unge. Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Nedtællingen er i fuld gang. Den 18. september er sidste chance for at nå at tilmelde dit fællesskab til Fantastiske Fællesskaber 2019.

Syv TV2 regioner kårer hver især deres mest Fantastiske Fællesskab, og i år løber vinderne med 100.000 kroner. Men hvad kan man egentlig bruge 100.000 kroner på i en forening?

Tilmeld dit fantastiske fællesskab her.

Købte rejser, fløjter og fester

Sidste år var præmien på 50.000 kroner til hver af de regionale vindere. Se her, hvad alle sidste års vindere har brugt pengene på.

Vinderne af Fantastiske Fællesskaber:

 • TV2 Bornholm: Gospelkoret Amazing
  Koret skal på en rejse til Prag til en international korfestival, hvor de både skal optræde og høre andre kor synge.
  ​​​​​​
 • TV Midtvest: Mejrup – det nære i det store
  Halvdelen af pengene brugte foreningen på en ’pumptrack’-bane. En cykelbane, hvor man kan øve teknik og rytme i BMX-cykling. ​​Den anden halvdel blev brugt på en læringssti.
   
 • TV2 Nord: Aalborg Garden
  En stor fest for foreningens medlemmer, og så indkøb af nye instrumenter. Pengene gav garden muligheden for at opgradere til nogle bedre og dyrere fløjter.
   
 • TV Syd: Jels Vikingespil
  Tre shelters og nye bordebænkesæt.
   
 • TV2 Lorry: Tune IF
  Pengene er indsat på en konto, som er målrettet ekstra indsatser for børn og unge. Lige inden sommerferien lavede foreningen et mini-OL, hvor 100 børn fra byen deltog, som nogle af pengene blev brugt på.
  Trods foreningen også har ældre medlemmer, bakker de alle 100 procent op om at fokusset på Tunes unge.
   
 • TV2 Fyn: Bagenkop – altid i bevægelse

  Har bidraget til en ny musikscene i Bagenkop, et udspringstårn i Bagenkop Havn for børn og unge og en tilbygning til petanquespillernes samlingssted.

  Resten af midlerne ønsker de at bruge på at få lavet forstørrede kopier af prisen, som de vandt, som skal placeres rundt i byen som et evigt minde.

 • TV2 Østjylland: Forlev Spejdercenter
  Sparer op til at sætte deres bygning ”Sommerhuset” i stand.

 • TV2 Øst: Idestrup og omegns lokalråd
  Ikke mulige at træffe.  

Fantastiske Fællesskaber er et projekt, som hylder eksisterende fællesskaber - og forhåbentligt inspirerer til at skabe nye.

Det er et koncept, som er skabt i samarbejde mellem TV 2s regioner, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us.

Mest sete på tvsyd.dk