TV der bevæger dig

FANTASTISKE FÆLLESSKABER

Vind 150.000 kr til dit fællesskab

Har du et ”Fantastisk Fællesskab” med andre, har I nu muligheden for at vinde helt op til 150.000 kr.

00:45

De otte TV2 Regioner vil sammen med Lokale- og Anlægsfonden og Tuborgfondet hylde alle de, der gør der lidt sjovere at leve og bo i Syd- og Sønderjylland.

Esben Danielsen, direktør for Lokale- og Anlægsfonden.

1 af 2

Læs også Sådan tilmelder du din forening

Selvom tilmeldingsfristen er 1. april, er det ingen aprilsnar, at der ligger helt op til 150.000 kr. og venter på det mest fantastiske fællesskab i landsdelen.

Syd- og sønderjyder, som samles i foreninger, klubber eller andre typer af fællesskaber, har muligheden for at fylde kontoen op med enten 50.000 eller 150.000 kr.

I Danmark er der tradition for at samles om en særlig interesse. De otte TV2 Regioner vil derfor sammen med Lokale- og Anlægsfonden og Tuborgfondet hylde alle de, der gør der lidt sjovere at leve og bo her i Syd- og Sønderjylland.

Derfor opfordres alt fra sportsklubber, strikkeklubber, spejdere og historieforeninger til modeltogsentusiaster, computerklubber og lignende til at deltage konkurrencen om at blive det mest fantastiske fællesskab.

- Alle fritidsfællesskaber kan melde sig. Det kan være den forening, vi kender og er trygge ved. Men det kan også være mere løse fællesskaber, som for eksempel nogen, der mødes omkring at løbe eller sejle kajak sammen, eller hvad det nu er. Det handler om, at man vil hinanden med en stærk fritidsinteresse, fortæller Esben Danielsen, direktør i Lokale- og Anlægsfonden, som er blandt initiativtagerne til Fantastiske Fællesskaber.

Det væsentligste for fællesskaberne er dog, at de får fortalt historien om, hvad man laver, til omverdenen.

Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden

I første omgang udvælges de ti bedste blandt ansøgerne, der dyster om 50.000 kr. i regionskonkurrencen. Vinderen går videre til landsfinalen, hvor yderligere 100.000 kr. er på højkant.

Beløbene er øremærkede til forbedringer af fællesskabets fysiske rammer, indkøb af udstyr, aktiviteter og events, som har fokus på at åbne fællesskabet og inkludere nye og flere mennesker eller andet, som kan gøre det fælles mødested endnu bedre for alle.

- Det væsentligste for fællesskaberne er dog, at de får fortalt historien om, hvad man laver, til omverdenen. Det er alle fællesskaber dårlige til, fordi man interesserer sig for hinanden og det, man intereserer sig for. Man får sjældent kigget ud, mener Esben Danielsen

Allerede i denne uge bringer TV SYD reportager fra nogle af de fantastiske fællesskaber, vi har i Syd- og Sønderjylland. Vi er blandt andet på besøg hos et frivilligt brandværn og en teaterforening.

Tidsplan:

  • Efter tilmeldingsfristen 1. april vil jurymedlemmer i hver region nominere 10 af de tilmeldte fællesskaber. De nominerede får direkte besked og offentliggøres her på tvsyd.dk sidst i april. Der vil derefter blive produceret små portrætfilm af hver af de nominerede.
  • Optagelser til portrætterne af de nominerede fællesskaber vil finde sted i maj-juni.
  • Portrætterne offentliggøres på TV2 Regionernes platforme fra sidst i august – og så kan seere og brugere via SMS stemme på, hvilken af de ti foreninger, der skal vinde den regionale pris på 50.000 kroner.
  • På Frivillig Fredag d. 28. september kåres alle de regionale vindere. Herefter kan brugere og seere i hele landet stemme på, hvilken af de otte regionale vindere, der skal vinde titlen som Årets Fantastiske Fællesskab og dermed vinde ekstra 100.000 kroner.
  • Årets Fantastiske Fællesskab kåres ved et landsdækkende prisoverrækkelsesshow i november, som sendes på alle TV 2 Regionernes egne websider og tv-kanaler.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk