3F Transport rystet over frifindelse for udnyttelse af chauffører

Formand for 3F Transport, Jan Villadsen, håber, at landsretten skal vurdere sag om udenlandske chaufførers forhold.

Formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, er tilfreds med, at Kurt Beier Transport A/S og firmaets direktør er blevet kendt skyldige og idømt bøder på 100.000 kroner og 25.000 kroner for at huse filippinske chauffører ulovligt i en slumlejr i Padborg.

Men han er rystet over, at transportfirmaet og fire tiltalte chefer er blevet frifundet for at have udnyttet de filippinske chauffører økonomisk med en timeløn ned til 15 kroner i timen for mange timers kørsel på Europas veje, skriver Fagbladet 3F.

- Det kan ikke være rigtigt, at man i et retssamfund som Danmark ustraffet kan udnytte andre mennesker så groft. Timelønnen svarer jo til, hvad det koster at komme på toilettet på autobahn. Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg håber, at sagen bliver anket til landsretten, siger Jan Villadsen.

Kurt Beier Transport A/S og fire personer fra firmaets ledelse blev onsdag formiddag frifundet for åger i den såkaldte Padborg-sag ved Retten i Sønderborg.

Men Kurt Beier Transport A/S og firmaets direktør Karsten Beier blev idømt bøder på 100.000 kroner og 25.000 kroner for at lade filippinske chauffører bo under usle forhold i containere i en slumlejr i Padborg nær grænsen til Tyskland.

Jan Villadsen er overrasket over, at dansk lovgivning tilsyneladende ikke er stærk nok til at straffe Kurt Beier Transport.

- Det må vi arbejde på at få ændret, for det er ikke den type samfund, vi vil have i Danmark. Det er en sag for Folketinget, der skal reagere og ændre lovene, så vi ikke igen skal se sager som denne i Danmark med lønninger ned til 15 kroner i timen i Danmark, siger han.

Han sætter sin lid til, at Folketinget træder i karakter og peger på, at et enigt Folketing i 2018 ville gøre op med sager som Padborg-lejren.

- Dengang var der enighed om, at der skulle strammes op, så virksomhedsejere ikke kunne udnytte udenlandske ansatte på denne måde, siger Jan Villadsen, der håber, at Folketingets partier står ved deres ord i 2018.

- Det kan forhindre nye sager, og det vil jeg gerne rose partierne for at støtte, siger han.