TV der bevæger dig

Filippinere siger nej til Beiers tilbud om mere i løn

26 chauffører har søndag formiddag besluttet at sige nej til Beiers tilbud om ny kontrakt til en månedsløn på 9.700 kroner.

Chaufførerne diskuterede den nye kontrakt og besluttede også at afvise et møde med Kurt Beier søndag eftermiddag på firmaadressen i Padborg. Foto: Claes Adel, TV SYD

Vognmand Kurt Beier udfærdigede lørdag et tilbud til de filippinske chauffører fra hans lejr i Padborg. Samtlige chauffører siger nu nej til tilbuddet om 9.700 kroner i månedsløn og bedre boligforhold. Tilbuddet hæver deres timeløn fra cirka 15 til 20 kroner i timen.

Vi siger nej til hans tilbud, der slet ikke er godt nok for os.

Richard De Leon, filippinsk chauffør 

Det blev afgjort på et stormøde søndag formiddag på det hemmelige bosted, hvor chaufførerne opholder sig. Det skriver Fagbladet 3F.

Chaufførerne diskuterede situationen og besluttede også at afvise et møde med firmaet søndag eftermiddag på firmaadressen i Padborg, som der var lagt op til.

- Vi siger nej til hans tilbud, der slet ikke er godt nok for os. Alle vores chaufførkolleger i Europa afviser også tilbuddet, fordi det er for ringe. Vi er bare nødt til at fortsætte kampen for ordnede forhold, siger den filippinske chauffør Richard De Leon til Fagbladet 3F.

Chaufførerne står sammen

Chaufførerne står sammen og er ikke til salg for et par ekstra euro.

Kim Brandt, formand, 3F

Tilbuddet blev forhandlet i København mellem vognmand Kurt Beiers polske datterselskab HBT og repræsentanter fra den filippinske ambassade. De danske myndigheder og 3F var ikke inviteret med til mødet.

Formand for 3F Aabenraa er glad for, at chaufførerne afviser vognmand Kurt Beier.

- Chaufførerne står sammen og er ikke til salg for et par ekstra euro. De kæmper på vegne af alle chauffører. Vi skal have ryddet op i råddenskaben og have ordnede forhold i chaufførbranchen. Det skal også ske på EU-plan. Det er filippinerne med til at bære igennem. Det er stærkt, siger Kim Brandt.

Filippinerne oplyser, at der er tæt kontakt mellem dem og deres op mod 200 chaufførkolleger, der holder rundt i Europa. De vil følge filippinernes beslutning og stå sammen med dem.

- Vi har brug for retfærdighed efter alt det, der er sket. Der er også brug for retfærdighed for alle chauffører i Europa – især de asiatiske chauffører, siger Richard De Leon.

Arbejdede for 15 kroner i timen

Vognmandens tilbud kommer efter, at Fagbladet afslørede, at op mod 200 filippinere boede under tvivlsomme forhold i vognmand Kurt Beiers lejr i Padborg. Her arbejdede de angiveligt for helt ned til 15 kroner i timen.

Filippinerne blev reddet ud af lejren efter en politirazzia den 30. oktober. Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker nu, om de er ofre for menneskehandel. Center mod Menneskehandel er også gået ind i sagen og har taget chaufførerne under beskyttelse, indtil det er afgjort.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til den nyeste udvikling i sagen fra direktør i Kurt Beier A/S Karsten Beier.

Mest sete på tvsyd.dk