TV der bevæger dig

69 flygtninge har meldt sig hos politiet i Padborg

Søndag aften er der flere omgange kommet grupper af flygtninge og migranter med tog over landegrænsen til Padborg Station fra Tyskland. I alt har Syd- og Sønderjyllands Politi søndag aften og natten til mandag registreret og indkvarteret 69 personer.

12:38

De 69 flygtninge, som politiet har registreret i Padborg søndag aften, er nu indkvarteret rundt omkring i Sønderjylland. Arkivfoto. John Melin, TV SYD. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Det oplyser kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politis, Helle Lundberg.

Dansk politi havde på forhånd fået efterretninger fra Tyskland om, at der var flygtninge og migranter på vej - og at flere kunne følge efter.

- Det er ikke det største antal, som vi nogensinde har registreret på et enkelt døgn - men det er et udsving fra gennemsnittet i den høje ende, siger kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politis, Helle Lundberg, til TV SYD.

De 69 personer er blevet indkvarteret på forskellige lokaliteter i Sønderjylland og skal mandag afhøres af politiet. Mange af de 69 har allerede givet udtryk for, at de ønsker at komme videre til Sverige.

I alt mindst 320 flygtninge og migranter ankom søndag til Danmark med tog og færge. Langt de fleste via Rødby - og altså 69 over den syd- og sønderjyske landegrænse.

Mest sete på tvsyd.dk