Asylansøgere nægter at bo i telt - lægger sig på vejen i protest

En mindre gruppe mandlige asylansøgere nægtede fredag at lade sig indkvartere sig i teltlejren ved beredskabscenteret i Haderslev.

I protest mod forholdene på asylcenteret ved Vilstrupvej ud for beredskabscenteret i Haderslev nægtede ca. 11 ud af en større gruppe på 60 asylansøgere at lade sig indkvartere i teltlejren.

- De er utilfredse med indkvarteringsforholdene og maden, selvom de ikke har været inde endnu, fortæller vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD. 

TV 2 har fået tilsendt en video, der viser en konfrontation mellem en af demonstranterne og en betjent. Politiet bekræfter episoden over for TV2.dk.
TV 2 har fået tilsendt en video, der viser en konfrontation mellem en af demonstranterne og en betjent. Politiet bekræfter episoden over for TV2.dk.
Foto: Læserfoto/TV2.dk

 

Asylanterne lagde sig på Vilstrupvej i deres protest, og det fik Syd- og Sønderjyllands Politi til at spærre Vilstrupvej af.

- Alt er roligt, og vi lader dem bare gøre det, siger Erik Lindholdt.

Teltlejr er placeret på boldbanerne på Beredskabsstyrelsens område og er beregnet til at huse enlige mænd blandt asylansøgerne. Den blev etableret i juni sidste år.

Jammerbugt Kommune driver asylcenteret i Haderslev, og centerleder Nina Svendsen bekræfter over for TV SYD, at asylansøgerne nægtede at sove i telt.

- Det er første gang, jeg oplever, at nogen ikke vil sove i telt. De skal have lov at protestere, og vi har ikke andet at tilbyde dem, fortæller Nina Svendsen til TV SYD.

 

Fakta om teltlejren