TV der bevæger dig

AsylSydleder om svømmehaller: Vi laver retningslinjer på flere sprog

Der skal nu udarbejdes et sæt fælles regler for besøg i områdets svømmehaller.

04:48

Svømmehallen i Skærbæk har problemer med asylansøgernes opførsel. Derfor har de indført særlige åbningstider for de udenlandske gæster. Det sker efter at flere børnefamilier har klaget over støjende og chikanerende adfærd fra unge mænd fra byens asylcenter. Selvom flere af de unge er blevet bortvist fra svømmehallen ser svømmehallen det stadig som et problem, derfor appellerer de nu til at områdets tre asylcentre i langt højere grad lærer deres beboere, hvordan man bør opføre sig.

Svømmehallen i Skærbæk Fritidscenter har måtte lave specielle åbningstider for asylansøgere. Foto: Sandra Rask Petersen, TV SYD

1 af 2

Svømmehallen i Skærbæk har bortvist asylansøgere, der generede de andre gæster.

Derfor udarbejder AsylSyd nu et sæt fælles retningslinjer.

- Vi er i gang med at udarbejde retningslinjer i samarbejde med svømmehallerne i området. De bliver oversat til forskellige sprog, fortæller leder af AsylSyd, Jacob Kirkegaard, til TV SYD.

Punkter i vejledningen:

  • Gå i bad inden du går i bassinet
  • Man skal have badebukser eller badedragt på
  • Hovedspring forbudt i det lave bassin

Vejledningerne bliver udleveret til svømmehaller med interesse, og de bliver ligeledes taget med på beboermøder.

Asyllederen forklarer årsagen:

- Det er ting som vi tager for givet i Danmark, men som man skal lære fra ny, hvis man kommer fra en anden kultur. Vi skal i dialog med asylanterne. Det er en proces, vi nu sætter i gang, siger Jacob Kirkegaard.