Borgmester og minister fordømmer brand i Flensborg

Både Flensborgs overborgmester og den slesvig-holstenske indenrigsminister fordømmer branden, der fredag gik ud over en kommende bolig for flygtninge.

Reaktionerne efter den formodede påsatte brand mod nogle kommende boliger for flygtninge har været markante fredag. Flensborgs overborgmester, Simon Faber (SSW), og den slesvig-holstenske indenrigsminister, Stefan Studt (SPD), fordømmer begge branden i en pressemeddelelse.

 - Jeg fordømmer denne gerning på det kraftigste. Vi vil og kan hjælpe mennesker, der er kommet i stor nød. Dem, der angriber og ødelægger bosteder for disse mennesker, har åbenbart en foragt for menneskeheden, siger indenrigsminister Stefan Studt i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Angreb på bostederne til de mennesker, der søger hjælp ved os, er angreb på hele vores samfund.  

 Også Flensborgs overborgmester, Simon Faber, fordømmer angrebene.

- Som overborgmester i Flensborg fordømmer jeg det feje brandattentat på et af vores bosteder til asylansøgere på det kraftigste. Vold må aldrig blive et middel, når man er politisk uenig. Jeg er sikker på, at borgerne i Flensborg deler denne holdning, og at vi også i fremtiden kan garantere sikkerheden for de mennesker, der søger beskyttelse hos os, lyder Simon Fabers udtalelse i pressemeddelelsen.

Simon Faber besøger sammen med statssekretæren, Manuela Söller-Winkler, den udbrændte ejendom fredag eftermiddag.