Esbjerg får problemer med at huse alle flygtninge næste år

Esbjerg skal huse 411 flygtninge i 2016 i stedet for de 276, de havde fået stillet i udsigt – og det giver boligproblemer.

Problemerne med at finde egnede boliger til flygtninge bliver ikke mindre. På byrådsmødet mandag skulle byrådsmedlemmerne forsøge at finde plads til de 276 flygtninge, som de var blevet stillet i udsigt, at de kunne forvente at modtage i 2016. Men fredag aften øgede Integrationsministeriet pludseligt det tal med 135, så det nu er 411 flygtninge, Esbjerg kommune kan forvente at skulle modtage i 2016.

- Vi har jo en rigtig stor udfordring med at finde egnede boliger til alle de flygtninge, der forventes at komme. Og det her gør jo bare den her udfordring, vi havde, endnu større, siger viceborgmesteren i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V).

Og løsningerne ligger ikke lige for. Viceborgmesteren mener, at man må vende hver en sten, og det giver byrådskollega Ulla Koman-Mejer (S) ham ret i.

- Fremadrettet så må vi ud og se, om kommunen har nogle ejendomme, der måske kan bygges om, eller er der nogle flere private, der kan byde ind. Det er simpelthen vigtigt, siger Ulla Koman-Mejer.

 

Ulla Koman-Mejer (S) om problemer med boliger til flygtninge