Facebook: Boykot Jysk. Øh nej – godt initiativ!

Voldsom debat på Facebook efter 3F meddelte, at 300 arbejdsløse havde søgt job hos Jysk, men virksomheden i stedet ansatte flygtninge med tilskud.

Jysk bekræfter, at der var 300 ansøgninger til 14 jobs på Jysk i Uldum i november.

Men Jysk har alligevel svært ved at få besat stillinger på aftenholdet, meddeler kommunikationsafdelingen. Dermed afviser Jysk, at den ansætter flygtninge som billig arbejdskraft.

Oplysningerne har udløst en voldsom debat på Facebook.

 

Således skriver Per Dons-Larsen:

Fagbevægelsen har vel været for langsomme. Få nu de danske ledige forrest i køen i stedet for det pjat, der foregår nu. Regeringen nyder at have den tidligere formand for DI som minister. Et ultimativt krav i 3-partsforhandlingerne må være at få sat en stopper for det der!!

 

Og Dorte Kjeldager Sørensen:

Boykot Jysk. Forbrugernes magt er stor og på tide, at ord som grådighed, udnyttelse af offentlige kasser viser, hvordan offentlige tilskudsordninger anvendes. Hvor er alle de, der har været i opbevaringspraktik hos Jysk? Er de ansatte i Larsens dynasti? Nej, for nu kan manden igen malke de offentlige kasser.

 

Andre har en anden holdning.

Det gælder eksempelvis Allan Holm Nielsen:

Godt at Jysk tager ansvar og hjælper med at opkvalificere flygtningene, så de kan få rigtige job.

 

Og Karin Jepsen:

Det er absolut arbejdsgiveren sag, hvem han vil ansætte, om han hedder Jens Jensen eller Lars Larsen. Hvis flygtningene skal integreres, skal de først som sidst have et arbejde og bidrage til samfundet. Super initiativ, Jysk!

 

Du kan selv deltage i debatten på TV SYD’s hjemmeside.