Flygtninge smugler sig på færgen under lastbiler

I løbet af de sidste to måneder har 30 personer forsøgt at snige sig ombord på DFDSs færge til England.

Eigil Madsen er teknisk ansvarlig hos DFDS i Esbjerg, og han er frustreret over, at selskabet i løbet af de sidste to måneder har haft store problemer med, at flygtninge forsøger at snige sig ombord på færgen til England.

- Vi har personer, som kommer løbende ind og kravler ind under trailerne, og op og hænger oppe under vores aksler på trailerne. Der er jo tre aksler på, og der er forholdsvis fin plads til, at de kan ligge deroppe under, og så håbe på, at de kommer med ombord på skibet, fortæller Eigil Madsen til TV SYD.

De mange tilfælde, hvor folk har forsøgt sig som blinde passagerer på færgen, betyder at DFDS har måttet kalde ekstra mandskab på arbejde, for at øge sikkerheden. Der er også sat 32 overvågningskameraer op på færgeterminalens område, så ingen kan snige sig uset ind.

Alligevel forsøgte to personer sig igen torsdag med at komme ombord på Englands-færgen.

- Det lykkedes dem at komme igennem hegnet hernede, men vi fik heldigvis alarmer lige med det samme, fortæller Eigil Madsen.

I løbet af 2016 er antallet af flygtninge, der har forsøgt at snige sig ombord på godsfærgen til England ellers faldet drastisk. Sidste år havde selskabet 90 sager, men i år har der indtil nu været omkring 50. De 30 af dem i løbet af de sidste to måneder.

quote

Vi har personer, som kommer løbende ind og kravler ind under trailerne, og op og hænger oppe under vores aksler på trailerne.

Eigil Madsen, teknisk ansvarlig, DFDS

Når godsfærgen mellem Esbjerg og England nu igen er blevet en populær rute til England, så skyldes det muligvis, at den store flygtningelejr "The Jungle" i Calais i det nordlige Frankrig  er blevet ryddet af de franske myndigheder.

I lejren boede flere tusinde flygtninge, og rydningen startede d. 24. oktober.

- Vi har en formodning om, at efter lukningen af "The Jungle" i Calais, at der har vi oplevet en øgning på de fleste af vores terminaler, fortæller terminaldirektør i DFDS, Henrik Hoffmann til TV SYD.

Når personalet på DFDS-terminalen i Esbjerg får held til at pågribe de ubudne passagerer, så tilkaldes politiet, men de har ikke beføjelser til at holde flygtningene ret længe.

- Det er frustrerende, for vi synes jo selv, at vi gør et godt stykke arbejde, men så kan vi bare gøre det om igen natten efter, siger Eigil Madsen til TV SYD.

De illegale grænsegængere forsøger at snige sig op på akslerne under lastvognenes trailere, for at komme ombord på godsfærgen til England.
De illegale grænsegængere forsøger at snige sig op på akslerne under lastvognenes trailere, for at komme ombord på godsfærgen til England.
Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD