TV der bevæger dig

Legeplads skal bringe asylbørn og danske børn sammen

En ny legeplads ved Bolderslev skole skal bringe asylbørn og danske børn sammen.

Legeplads skal bringe asylbørn og danske børn sammen. Foto: Ina Clausen, TV SYD

Bolderslev - udenfor Aabenraa - har fået en ny legeplads, som skal få børn til at lege sammen.

Det er sejt og spændende at møde børn fra asylcenteret.

Nogen vil formentlig påstå, at det er formålet med enhver legeplads. Men i Bolderslev skal klatretårn og bålplads få børnene fra skolen til at lege med flygtningebørnene fra det lokale asylcenter.

- Det der er specielt er tanken om at den er fælles. Den er for asylcenteret, den er for børnene i skolen og den er for øvrige borgere. Så på den måde er den alles. Den ligger på skolens område, men bliver benyttet af alle, fortæller skoleleder på Bolderslev Skole, Dorthe Sønnichsen, til TV SYD.

Legepladsen er populær blandt skolens elever.

- Det er sejt og spændende at møde børn fra asylcenteret. Når man leger på legepladsen, så leger alle sammen. Så det er en god måde at møde nye venner på. Efter skolen, så leger børn tit med hinanden fra begge steder, siger 11-årige Elektra Vart Pedersen, der er elev på skolen, til TV SYD.

Men også hos beboerne på asylcenteret vækker den glæde.

- Det er så godt at mødes med danske børn. Når vi mødes, taler vi sammen. På den måde lærer vi sproget af hinanden. Danske børn ser alle lige. Uanset om vi er fra Syrien eller Afghanistan – alle er lige, forklarer 12-årige Mohannad Kalaji, der bor på asylcenteret.

Så legepladsen hjælper på flere ting i lokalområdet.

- Det er en win-win situation. Vi får udvidet vores tilbud af legeredskaber, og det signalerer til asylcenteret at man er velkommen på skolens område - også uden for skoletiden, siger skoleleder på Bolderslev Skole, Dorthe Sønnichsen.

Beboerne på asylcentret i Bolderslev er hovedsagligt familier, der bor på centret i omkring otte måneder - så der er god tid til at finde venner på legepladsen.