Lotte Rod giver sit tøj til flygtninge

MF'er Lotte Rod forærede mandag noget af sit tøj til New Start. Foreningen hjælper flygtninge med at få en god start på tilværelsen i Kolding.

I juli tog Jesper Elkjær, der sidder i Kolding byråd for Radikale, og tidligere folketingsmedlem Karina Lorentzen fra SF, initiativ til at lave en indsamling til Kolding Kommunes flygtninge. Det er gået rigtig godt.

Det fik mandag folketingsmedlem Lotte Rod (Rad. V.) til at støtte initiativet ved at donere noget af sit tøj. Hun mener, at New Start er et godt eksempel på, at mennesker uden for Christiansborg tager ansvar, hvor Christiansborg fejler.

- Det her viser, at lokalbefolkningen tager det ansvar, som Christiansborg mangler. Jeg håber, at vi dermed er med til at tage bedre imod de flygtninge, der kommet hertil, som er på flugt og ikke rigtig har noget med, sagde Lotte Rod til TV SYD.

New Start blev stiftet, fordi initiativtagerne er trætte af, at flygtninge fremover skal leve på en meget lav SU-lignende ordning. Samtidig har de sjældent mulighed for at supplere med fritidsjob og ekstra kroner, ligesom det er svært at finde en familiebolig.

14. november fra 10-14 slår foreningen for første gang dørene op på Esbjergvej 108 i Kolding. Her er der både mulighed for at hente og aflevere tøj, cykler, legetøj, elektronik mv.  Der vil også  være mulighed for at melde sig som frivillig.