TV der bevæger dig

Nørre Snede og Ejstrupholm frygter at miste deres landbetjent

Borgerne i Nørre Snede og Ejstrupholm frygter, at de mister deres landbetjent. Grænsekontrol og terrorberedskab er så hård ved politiets ressourcer, at landbetjente flyttes til andre opgaver.

I Nr. Snede er landbetjent Viggo Nielsens job i farezonen. Her ses han foran landpolitistationen, der er indrettet i værelse i Viggo Nielsens hus.

Grænsekontrol og terrorberedskab er så stor en belastning for politiets ressourcer, at kredsene nu bliver bedt om at prioritere deres indsats og vælge ting fra.

I Nørre Snede og Ejstrupholm i det nordvestlige hjørne af TV  SYDs område, risikerer det at gå ud over landbetjenten. Mange års tilstedeværelse i lokalsamfundet skal holde op. Det er i hvert fald, hvad Midt- og Vestjyllands Politis ledelse indstiller til Rigspolitiet. Først på et møde den 13. oktober skal der tages stilling til, hvor præcis der skal spares.

 

00:29

Landbetjent Viggo Nielsen, Nr. Snede, frygter, at politiet mister den nære kontakt med borgerne, når landbetjent-funktionen forsvinder.

Luk video

- Politiet mister den nære kontakt med borgerne

Landbetjent Viggo Nielsen, Nr. Snede

Lokalrådene i Nr. Snede og Ejstrupholm protesterer kraftigt mod planerne om at nedlægge landbetjent-funktionen i Nr. Snede. De to lokalråd har derfor indsendt et protestbrev til ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi og til borgmesteren og viceborgmesteren i Ikast-Brande Kommune.