Politiet: Betjente er identificeret

Syd- og Sønderjyllands Politi afviser, at to betjente ikke er identificeret forud for retssag om en pressefotografs anholdelse i i september 2015, da flygtninge gik på den sønderjyske motorvej.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi lørdag i en pressemeddelelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi er i en række medier blevet kritiseret for ikke at ville  identificere betjente, som fremgår af to konkrete fotos fra avisen Information. Kritikken knytter sig til en retsssag efter, at en pressefotograf blev anholdt den 9. september 2015, da han ikke ville følge politiets anvisninger om at forlade den sønderjyske motorvej i forbindelse med flygtninges vandring på vejen.

- Oplysningerne om, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke vil identificere betjente er ikke korrekte. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyste under et forberedende retsmøde i sagen , at man kan identificere to af betjentene på billedet, hedder det i pressemeddelelsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi meddeler også,  at man naturligvis vil identificere flere af betjentene, hvis retten finder bevisførelsen relevant. Det har byretten ikke fundet. Retten har i kendelse af 13. februar 2017 anført, at bevisførelse i form af vidneførsel af flere betjenteer overflødig. Denne kendelse er kæret til landsretten.