Politiet stopper med at offentliggøre flygtningetal

Det er slut med opgørelser over, hvor mange udlændinge der i øjeblikket krydser den dansk-tyske grænse.

Omkring 4000 flygtninge og migranter er kommet til Danmark siden søndag. Nu er det slut med opgørelser.

Politiet vil ikke længere melde tal ud, fortæller kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet Thomas Kristensen. Tallene giver ikke et retvisende billede, lyder forklaringen.

- Hvis vi skal melde tal ud, så skal det være tal, vi kan stå inde for. Vi kan godt forstå, at der er en stor interesse for det her. Men hvis vi skal give nogle tal, så skal det være nogen, som vi er rimelig sikre på giver et retvisende billede. Og i den situation, som vi står i nu, har vi ikke et fuldt overblik over præcis, hvor mange der kommer ind i landet, siger Thomas Kristensen.

Han forklarer det med, at politiet ikke stopper alle busser, biler, tog og andre transportmidler og tjekker for flygtninge og migranter.

- Derfor er det meget, meget svært at give et kvalificeret skøn på, hvor mange der kommer, siger Thomas Kristensen.

Så sent som lørdag morgen meldte Syd- og Sønderjyllands Politi ud, at de fra fredag aften til lørdag morgen var stødt på 225 rejsende udlændinge. Politikredsen sendte også en opgørelse ud fredag aften. Men i løbet af lørdagen er det blevet ændret.

- Det er klart, at vi ikke kan fortsætte fra nu af og i uendelighed med at prøve at give tal på det her. Nu har tingene stabiliseret sig på et niveau, og vi synes, at det er på tide, at vi prøver at stoppe med de her tal, siger kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, Thomas Kristensen.