Så er de første asylansøgere kommet til Hviding

Det tidligere psykiatriske hospital i Hviding er nu for alvor blevet til et asylcenter

I busser ankom de første 88 asylansøgere til det nye asylcenter i Hviding ved Ribe klokken 12.45. Langt de fleste kommer fra det borgerkrigshærgede Syrien. Nogle få fra andre arabiske lande.

De fleste af dem er familier. De kommer fra flere forskellige modtagecentre. Men de fleste kommer fra modtagecentret  i Haderslev, hvor der tidligere var sygehus.

I alt skal asylcentret i Hviding huse omkring 300. Allerede onsdag skulle de næste ca. 100 ankomme. 

Modtagelsen i dag har været planlagt, men det er tydeligt, at der er megen travlhed med håndværkere, brandmyndigheder og andre, og at der endnu er meget at gøre, inden asylcentret er helt klar. Ved hovedindgangen var flyttemænd i gang med at læsse de møbler, som Region Syddanmark skal bruge. De var regionen, der tidligere drev det psykiatriske hospital.

- Som det var bekendt så er der et stort pres på hele systemet, men vi skynder os så godt vi kan og jeg syens det går godt med at få værelser klar til asylansøgerne, siger leder af AsylSyd, Jakob Kirkegaard til TV SYD.

Det er Udlændingestyrelsen, der har lejet de 10.000 kvm af det statslige ejendomsselskab Freja, men det er AsylSyd i Tønder, der skal drive det.

 

Lederen af Asylsyd fortæller om de asylansøgere der i dag ankom til Hviding