Svært at indføre grænsekontrol

Umuligt at kontrollere, hvem der rejser ind i Danmark, selv om statsministeren vælger at indføre grænsekontrol i dag. Det siger forsker ved Syddansk Universitet i Sønderborg.

- Det er alene svært at kontrollere 70 kilometer fysisk grænse, siger lektor Gerd Battrup, Institut for Grænseregionsforskning, til TV SYD. Men det kræver også juridiske krumspring at indføre fuld grænsekontrol.

Hun peger på, at tyskerne har sagt nej til id-kontrol på tysk jord.

- Tyskerne har accepteret, at hvis der opstår uroligheder omkring id-kontrol, så vil de hjælpe danske chauffører. Men det sætter personalet i et dilemma, siger hun til TV SYD.

- Danmark kan ikke vedtage love, der skal gælde i Tyskland, hvis de tyske myndigheder ikke vil acceptere det.

 

Gerd Battrup, lektor ved Institut for Grænseregionsforskning.
Gerd Battrup, lektor ved Institut for Grænseregionsforskning.

 

Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen indfører dansk grænsekontrol kan det betyde, at Danmark får flere asylansøgere. Søndag var der massivt opbud af politi i Padborg for at kontrollere, hvor mange migranter, der var med togene.

- Hvis man indfører grænsekontrol, så vil det nok føre til, at Danmark får flere asylansøgere i Danmark, for så vil folk kun have to muligheder. Enten at rejse tilbage til Tyskland eller søge asyl i Danmark, siger Gerd Battrup til TV SYD.