Teltene i Søgårdlejren pilles ned fredag

Fredag formiddag går arbejdet i gang med at pille teltene ned i Søgårdlejren ved Aabenraa.

Tirsdag traf  justitsminister Søren Pind (V) beslutningen om at fjerne teltene i modtagecentret i Søgårdlejren  som konsekvens af, at antallet af asylansøgere er faldet markant.

Teltlejren blev sat op i november sidste år som beredskab i tilfælde af, at flygtningestrømmen over grænsen pludselig tager til. Men ingen har nogensinde boet i teltene – og de har nu i 10 måneder stået klar opvarmet og med vagter i døgndrift.

Fredag formiddag kl. 11 går arbejdet med at pakke teltene ned så i gang.

Her kan du se, hvordan det så ud, da værnepligtige fra Beredskabsstyrelsen pillede lejren ned.

Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) og en række andre sønderjyske politikere har længe talt for at lejren skulle lukkes - og hvad de har betegnet som stort pengespild skulle stoppes.

- Det er positivt, at der kommer færre flygtninge - og det er også positivt at teltene nu pilles ned, så borgerne i området ved Søgårdlejren atter kan færdes i området uden restriktioner, stoppes, sagde en glad Thomas Andresen onsdag til TV SYD. 

Sønderjylland vil dog stadigvæk have en tom teltlejr stående i Haderslev som reservekapacitet for Udlændingestyrelsen, som  kan tages i brug igen med få dages varsel ved større stigninger i indkvarteringsbehovet.