TV der bevæger dig

Teltlejr til flygtninge i Haderslev er tømt og holdes nu i reserve

Med udgangen af august er teltlejren ved Beredskabscentret i Haderslev blevet tømt for flygtninge - og står nu tom som reserve, hvis flygtningestrømmen atter tager til.

Med lukningen af teltlejren ved Beredskabsstyrrelsen på Vilstrupvej i Haderslev og flygtningecentret i Sommersted, er der nu alene flygtninge indkvarteret på det nedlagte sygehus i Haderslev, hvor tallet svinger omkring et par hundrede.

Haderslev Kommune rummede, mens flygtningestrømmen var på sit højeste, 1400 flygtninge på tre centre - men nu er der kun 200 flygtninge tilbage i kommunen. Det oplyser borgmester H.P. Geil, (V), til TV SYD.

Med lukningen af teltlejren ved Beredskabsstyrelsen på Vilstrupvej i Haderslev og flygtningecentret i Sommersted, er der nu alene flygtninge indkvarteret på det nedlagte sygehus i Haderslev, hvor tallet svinger omkring et par hundrede.

I alt lukker Udlændingestyrelsen 4800 indkvarteringspladser på forskellige asylcentre rundt om i landet. Det er dog kun de 2800, der lukkes permanent. 2000 pladser skal fortsat være i beredskab.

Af de 2000 beredskabspladser, som styrelsen vil beholde, er de 1000 i telte. Teltlejrene er placeret i Herning, Næstved ,Thisted - og altså Haderslev. Disse pladser kan tages i brug igen med få dages varsel ved større stigninger i indkvarteringsbehovet, hvorfor teltlejren i Haderslev stadig står på pladsen ved Beredskabscentret.

Læs også Teltlejr i Haderslev lukker

- Jeg synes, at det er en glædelig udvikling for både Danmark som nation og Haderslev som kommune, at flygtningepresset nu er mindsket, siger borgmester H.P. Geil, der ikke har nogen holdning til, at teltlejren bliver stående tom, da det ikke er ikke kommunalt anliggende.

Foruden teltlejren i Hadserslev, står der også en tom teltlejr ved Søgaardlejren syd for Aabenraa. Denne lejr holdes  klar, hvis politiet akut får brug for steder at indkvartere asylansøgere, som tilfældet var for et år siden, da der dagligt ankom store skarer af asylansøgere ind over grænsen.

 

 

 

.

Mest sete på tvsyd.dk