23.000 stemmer skal have nyt hjem - tre borgerlige kandidater kæmper for deres andel

Kristian Thulesen Dahl har forladt politik, og dermed skal de 23.142 personlige stemmer, han fik ved seneste valg, finde et nyt hjem. Særligt tre borgerlige kandidater kæmper om de mange stemmer.

En af de helt store syd- og sønderjyske politiske profiler ved de seneste folketingsvalg har været Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti.

Ved valget i 2019 fik han 23.142 personlige stemmer, men den tidligere partiformand fra Thyregod har vendt politik ryggen.

Og det betyder, at der nu er flere partier og kandidater, der bejler om de mange personlige stemmer.

Tre af dem, der særligt går efter de tidligere Thulesen Dahl-stemmer, er Pernille Vermund fra Nye Borgerlige, Peter Kofod fra Dansk Folkeparti og Søren Espersen fra Danmarksdemokraterne.

1

Peter Kofod - Folketingskandidat, Dansk Folkeparti

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Det nuværende Europaparlamentsmedlem, der tidligere blev kaldt Mini Tulle, er på vej tilbage til dansk politik efter tre år i Bruxelles, og det er med et håb om, at han kan overtage nogle af sin tidligere formands mange personlige stemmer her i Sydjyllands Storkreds.

- Jeg tror på, at vi kommer til at gøre alt, hvad vi overhovedet kan i Dansk Folkeparti, for at det er os, der kommer til at få de stemmer, fordi de hører til hos os, siger Peter Kofod og fortsætter:

- Vi er det gode parti, der favner rigtig mange danskere. Det er der så ikke så mange danskere, der synes lige nu, men det må vi jo kæmpe for, at de kommer til igen. 

2

Pernille Vermund - Formand, Nye Borgerlige

Foto: Nye Borgerlige

Pernille Vermund, der er formand for Nye Borgerlige, droppede torsdag åbningsdebatten på Christiansborg for i stedet af høste stemmer på gaden i Tønder. 

Partiformanden er dog ikke meget for at tale om ledige DF-stemmer. Hun vil hellere slå fast, at Nye Borgerlige er et borgerligt parti. 

- Jeg synes, det er noget mærkeligt noget at snakke om, hvad det er for nogle stemmer, man skal få. Jeg er her primært for at lytte og for at fortælle danskerne vigtigheden af, at vi får en ny regering

3

Søren Espersen - Folketingsmedlem, Danmarksdemokraterne

Foto: Steen Brogaard

Folketingsmedlemmet, der tidligere var medlem af Dansk Folkeparti og opstillet på Sjælland, men som i dag stiller op i vores landsdel for Danmarksdemokraterne, er ligeledes en af dem, der håber på at fiske nogle af de løse stemmer, efter Thulesen Dahl har forladt politik.

- Det er en sær følelse, fordi jeg har været med i Dansk Folkeparti i alle de år, jeg har, siger Søren Espersen. 

Han mener dog ikke, at det kun er ham, der spiller en rolle i at fiske de løse stemmer op fra den plads på gulvet, hvor den tidligere DF formand stod. Faktisk er det ifølge ham nok snarer Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg, der kommer til at rykke på stemmerne. 

- Det er da klart, når vi står i meningsmålingerne til at få ti procent af stemmerne, at så er det ikke på grund af mig eller nogen af de andre, så er det på grund af Inger Støjberg, siger Søren Espersen.