Karina Adsbøl er i Folketinget efter valgkamp på sygehuset

Kandidaten for Danmarksdemokraterne trak sig fra valgkampen i oktober efter en alvorlig ulykke ramte familien. Nu er hun blevet valgt ind i Folketinget med næstflest stemmer i Sydjyllands Storkreds.

Det blev en anderledes valgkamp for Karina Adsbøl, da hendes yngste søn blev ramt af en bil på vej i skole den 11. oktober. Sønnen blev i hurtigt fløjet til hospitalet, og han har blandt andet brækket begge lårben. 

- Min familie tog på gaden for at kæmpe kampen, og så har mange gode frivillige hjulpet med at dele flyers ud i postkasser, så jeg er taknemlig og ydmyg overfor den hjælp og støtte, som jeg har fået i en svær tid, fortæller folketingskandidaten. 

quote

Tak til de frivillige, der har hjulpet mig, og til min familie. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at leve op til vælgernes tillid

Karina Adsbøl, folketingskandidat for Danmarksdemokraterne

Karina Adsbøl repræsenterede Dansk Folkeparti indtil februar i år. Hun stiller nu op for Danmarksdemokraterne, hvor hun er blevet valgt ind med 3.567 personlige stemmer. Noget der kom som en overraskelse for hende. 

- Jeg har jo været fraværende en stor del af valgkampen, og derfor er jeg bare så taknemlig over, at så mange vælgere har valgt at sætte deres kryds ved mig. Jeg har været meget spændt på det, fordi jeg ikke har kunnet føre en valgkamp, som jeg ellers ville have gjort, fortæller hun.

Karina Adsbøl blev medlem af Danmarksdemokraterne tilbage i august.
Karina Adsbøl blev medlem af Danmarksdemokraterne tilbage i august.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hun bliver valgt ind sammen med Søren Espersen, der fik flest personlige stemmer, og Kenneth Fredslund Petersen. I Sydjyllands Storkreds fik Danmarksdemokraterne lidt mere end 11 procent af stemmerne og dermed tre mandater. 

- Jeg kan kun sige tak til alle dem, der har stemt på mig og for den store hjælp, jeg har fået i valgkampen. Tak til de frivillige, der har hjulpet mig, og til min familie. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at leve op til vælgernes tillid. 

Og det er ikke de eneste gode nyheder, for hendes søn er også i bedring. 

- Det går gudskelov fremad, så nu håber vi, at vi snart kan se en ende på indlæggelsen. Vi er gået ind i fjerde uge, så vi håber på, at han snart kan komme hjem, siger Karina Adsbøl.