Valgkampen koster, men med hjælp fra Facebook er Frederik Bloch Münster klar til at tage sin plads

Frederik Bloch Münster har taget orlov og går en dyr måned i møde, når vælgerne skal overbevises med flyers, kondomer, kuffertmærker og ølbrikker.

Autosvaret er aktiveret, og Frederik Bloch Münster er gået på orlov. En orlov, der varer indtil 1. november.

Her håber han at få nok krydser ud for sit navn på stemmesedlen, så han kan få et af Det Konservative Folkepartis mandater i folketinget.

- Det er ligesom før en eksamen. Man forbereder alle mulige små ting, som måske egentligt ikke gør en forskel, men på en måde føles det bare bedre, at bolsjer står lige ved siden af ølbrikkerne, siger han.

I hjemmet i Esbjerg har den 27-årige folketingskandidat kasser med flyers, kondomer, kuffertmærker og magnetskilte til bilen.

Det bliver en dyr måned, erkender han selv, og derfor har han bedt om økonomisk hjælp til sin valgkamp på Facebook.

"Alle bidrag er hjerteligt velkomne, og skal sendes på Mobilepay", skriver han i opslaget og giver så nogle eksempler på, hvad et bidrag kunne dække.

50 kroner rækker til 25 valgkampsfoldere. 100 kroner giver fem hjemmelavede måltider til en frivillig. 150 kroner svarer til tre kilo bolsjer, og 300 kroner dækker en hel morgenuddeling med juicebrikker.

1.030 stemmer ved seneste valg

Det er anden gang, han stiller op til folketingsvalget. Første gang var i 2019, hvor han fik 1.030 stemmer.

Faktisk blev han allerede som 21-årig spurgt, om han var interesseret.

Han har været aktiv i ungdomspolitik, siden han var myndig, så tanken om at være folketingskandidat var ikke fremmed.

- Efter valget i 2015 var partiet i en situation, hvor folk ikke stod i kø for at stille op, men nu er vi i en anden situation. Jeg har været med under hele rutsjebaneturen, og nu er jeg klar til at hente et mandat, siger han og tilføjer:

- Jeg har fødselsdag 3. november, så det kan sagtens gå hen og blive en festlig uge.

Klar til at gå på gaden

Egentligt forventede Frederik Bloch Münster, at statsminister Mette Frederiksen ville udskrive valget i dag.

Flyers, bolsjer, ølbrikker og meget andet ligger klar hjemme hos Frederik Bloch Münster. I morgen torsdag er han klar til at tage på gaden for at møde vælgerne i Esbjerg.
Flyers, bolsjer, ølbrikker og meget andet ligger klar hjemme hos Frederik Bloch Münster. I morgen torsdag er han klar til at tage på gaden for at møde vælgerne i Esbjerg.
Foto: Privat

Valgdatoen kom dog bag på ham. Med 27 dage til 1. november skal hans 21-dages plan for valgkampen nu laves om til en 27-dages plan.

Desuden betyder datoen, at han og de andre folketingskandidater først må hænge valgplakater op fra på lørdag.

Mærkesager

Det klart vigtigste for Frederik Bloch Münster, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, er det frie valg. Lige meget om man er forælder og skal træffe beslutning om sine børns skole eller institution, om man er ung, der skal vælge uddannelse eller ældre, som skal vælge plejehjem, så skal man have et frit valg - og det har man ikke i tilstrækkelig grad i dag, mener han.

Frederik Bloch Münster går også til valg på at få flere uddannelser til Syd- og Sønderjylland. Man skal kunne dygtiggøre sig og gøre karrieren i landsdelen, mener han, og det begynder ved, at man kan få en uddannelse.

Desuden kan Frederik Bloch Münster ikke komme uden om det, han selv omtaler som ‘den gammeldags borgerlige politik’ såsom lavere skat. Hans budskab er, at alle danskere får for lidt udbetalt, så han vil hjælpe til, at man kan beholde flere af sine penge selv.

- Jeg skyndte mig til Fanø for at hente en kammerat, som skulle hjælpe mig med at hænge plakater op, for alle mine frivillige kan først efter klokken 16 i dag, men nu kan jeg tage den lidt mere med ro, fortæller han.