10 års fængsel for millionkup

Det lykkedes ikke for anklageren at tvinge straffen op over det normale niveau, da retten afgjorde sagen om millionrøveriet i Erritsø ved Fredericia.  

Anklagemyndigheden gik ellers under proceduren efter at sprænge den normale strafferamme på de 10 år i sagen mod den 34-årige, som anklageren betegnede som en "helt igennem professionel kriminel". En straf på 12-14 år ville være passende, skriver ritzau.

11,6 mill. kr. i udbytte

For ud over selve millionrøveriet er han også fundet skyldig i at have været i besiddelse af flere automatvåben. Manden var sammen med en kammerat fra Århus tiltalt for at stå bag kæmpekuppet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø for tre år siden, hvor to mænd stormede ind, tvang to ansatte til at åbne boksen og slutteligt stak af med 11,6 millioner kroner.

 

Kammerat frifundet

Den 40-årige kammerat blev frifundet for selve millionrøveriet. Nævningerne ville ganske vist dømme ham, men han slap, da de tre dommere ikke fandt det bevist, at han deltog i røveriet.
Han blev til gengæld straffet med tre et halvt års fængsel for et røveriforsøg mod en postbil ved det internationale postcenter i Kastrup i 2004.

 

Afsløret af dna

Det røveri er den 34-årige tidligere blevet dømt for, men da efterforskningen af sagen fra Erritsø bragte den 40-årige ind i billedet, viste dna-undersøgelser, at han også kunne sættes i forbindelse med det gamle røveri fra lufthavnen.
 

Millioner af kroner mangler

Den yngste af de to ankede straks dommen til Vestre Landsret, mens den anden valgte at overveje sagen nærmere.
Af udbyttet er kun omkring 2,3 millioner kroner dukket op igen. Størstedelen af det beløb blev fundet i en kasse, som den ene af røverne havde gravet ned i et grønt område i det nordlige Århus. I mandens pulterrum i Århus fandt politiet yderligere cirka 160.450 kroner.