10.000 skal koge deres drikkevand

Forbrugere i Fredericia, der får deres vand fra forsyningsselskabet Trefor, opfordres til at koge drikkevandet.

Et rutinemæssigt testresultat viste fredag aften, at vandet fra Kongsted Vandværk i Fredericia overskrider grænseværdierne for colibakterier.

Derfor har Trefor Vand med øjeblikkelig virkning valgt at lukke vandværket og orientere om den kogeanbefaling, som myndighederne fredag aften har udstedt.

Kogeanbefalingen omfatter cirka 10.000 husstande i forskellige områder i Fredericia.

Kogeanbefalingen omfatter kun borgere, der er kunder hos Trefor Vand. Det er muligt at taste sin adresse ind her og se, om man er berørt.

Det er anden gang på en uge, at der er overskridelser i testresultaterne i Trefor Vands forsyningsområde. Før det har der ikke været anledning til kogeanbefaling siden 2003.

- Det er mildt sagt usædvanligt. Men vi tager alle forholdsregler, vi kan, for en kogeanbefaling er en alvorlig sag, siger Lars Skjerning, der er vandforsyningschef i Trefor Vand i en pressemeddelelse.

Trefor Vand er i gang med at foretage straksprøver for så hurtigt som muligt for at give myndighederne grundlag for at hæve kogeanbefalingen igen.   

Situationen kan følges på trefor.dk/kundeservice/driftsinfo

Hvad er en koge-anbefaling?

Myndighederne kan vælge at pålægge vandforsyningerne at udstede en kogeanbefaling, hvis der er risiko for, at vandet et givent område er forurenet. Det betyder, at fagfolk anbefaler, at borgere koger vandet, inden det drikkes eller bruges til madlavning.

To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Kogeanbefalingen opretholdes indtil nye prøver viser, at forureningen er ophørt. Vandet må gerne bruges til tøjvask og rengøring, og til personlig hygiejne, så længe vandet ikke kommer i munden.