11.000 løbere krydsede Lillebælt

Op i mod 11.000 løbere valgte at bruge deres eftermiddag i løbetøj mellem Jylland og Fyn, da der i dag blev løbet halvmaraton.

En time og syv minutter. Så lang tid tager det at løbe et halvmaraton, altså 21,0975 km, i hvert fald hvis man hedder Thijs Nijhuis. Så hurtigt løb dagens vinder nemlig ? 30 sekunder foran nummer to.

Men det var ikke kun eliteløberne, der var mødt op. Mange tusinde motioner og deriblandt mange debutanter tog også turen fra Middelfart over Snoghøj og Erritsø også tilbage til Fyn igen.

Vejrholdene var ikke ligefrem optimale, og det blæste ret så kraftigt sine steder på ruten, derfor løb flere af eliteløberne også langsommere end normalt. Hvis man altså kan kalde en gennemsnitsfart for 18,7 km/t for langsomt.